TIL SPANIA: Caroline Graham Hansen fortsetter karrieren i Barcelona.
TIL SPANIA: Caroline Graham Hansen fortsetter karrieren i Barcelona. Foto: Olsen, Geir

Caroline Graham Hansen blir Barcelona-spiller

Kun formaliteter gjenstår før angrepsstjernen (24) blir den første norske fotballspilleren i den katalanske storklubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Caroline Graham Hansen (24) er klar for Barcelona. Det var NRK som omtalte saken først fredag. TV 2 vet at det kun er formaliteter som gjenstår før avtalen er i boks.

Dermed blir Graham Hansen den første norske fotballspilleren noensinne til å ikle seg de sagnomsuste blå og røde draktene til den spanske gigantklubben, som satser for alvor også på kvinnesiden av fotballen i disse dager.

Barcelona spiller Champions League-finale mot Lyon 18. mai. I kvartfinalen hadde de få problemer med å sende LSK Kvinner ut av turneringen. Det katalanske storlaget vant 3-0 i Spania og 4-0 sammenlagt.

De ble nummer to i den spanske ligaen denne sesongen.

TV 2 har vært i kontakt med Caroline Graham Hansen fredag, men hun ønsker ikke å kommentere saken.

Les også: LSK-kvinnene inspirert av verdensrekord - 60 000 så Barcelona

TV 2-ekspert: – Enormt for norsk fotball

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er henrykt over nyheten.

– Det er enormt for norsk fotball. Nå har vi en av våre største stjerner på kvinnesiden i Barcelona og en av våre største stjerner på herresiden i Real Madrid. Det er åpenbart inspirerende for alle som holder på med fotball i hele landet, sier Mathisen.

Han viser til 20 år gamle Martin Ødegaard som er Real Madrids eiendom, og er spent på hvordan det går når nå enda en av Norges fremste fotballspillere får muligheten i en av fotballverdenens største klubber.

– Graham Hansen har bevist gjennom en årrekke at hun hører hjemme på det øverste nivået i europeisk fotball, og det at hun nå skifter beite til den spanske giganten ser jeg definitivt frem til. Måten de spilte på i Champions League mot LSK Kvinner tilsier at det er et lag som passer hennes sterke offensive kvaliteter godt, og det kan kanskje være denne overgangen som gjør at hun anerkjennes som den fantastiske kreative spilleren hun er, fortsetter TV 2-eksperten.

Agenten: – Kjenner ikke til en annen avtale som er så stor

Agenten Jens Oestreich vil ikke uttale seg om lønnen til sin klient, av respekt for klubben, men antyder at Graham Hansen kommer til å ha til salt i grøten.

– Jeg kjenner ikke til en annen avtale som er så stor. Hun får vel ikke mindre enn hun har fått i Wolfsburg, humrer han overfor TV 2.

Oestrich bekrefter også at det bare er formaliteter som gjenstår før avtalen er i boks. Selve kontraktsigneringen kan imidlertid drøye. Den ene årsaken er at Barcelona nå konsentrerer seg fullt og helt om Champions League-finalen 18. mai, mens den andre er at det er flere aktører som skal bli enige.

– I Barcelona må flere bli enige, ikke bare klubben og Caroline. Jeg forventer at det blir klart i løpet av uken, sier Oestreich.

– Vi er klare. Det er små detaljer som må formuleres, også må det godkjennes. Det er formuleringene det dreier seg om. Hvis alt er på plass, er man klar til signering, forklarer han videre.

Nå går landslagsprofilen til en klubb som ikke har like store navn som det hun har vært vant til å spille med i Wolfsburg.

– Hun blir en av de få store og kjente navnene når man tenker på kvinnefotball generelt på verdensbasis. Hun blir sett på på en helt annen måte, og det er sikkert veldig fristende for henne, siden hun da åpenbart får en sentral nøkkelrolle med en gang. Og ikke minst handler dette om hele filosofien, om måten de bygger et lag på. De bruker samme infrastruktur som herrelaget bruker, og har dette mye mer på plass enn de fleste andre klubber, mener Oestreich.

Tittelgrossist
Graham Hansens kontrakt i Tyskland går ut ved sesongslutt, og ifølge rapportene har hun kunnet velge på øverste hylle blant Europas storklubber i jakten på ny arbeidsgiver. Angrepsstjernen har spilt for tyske Wolfsburg siden 2014, der det har florert med titler både i Bundesliga (tre ganger) og den tyske cupen (fem ganger) i løpet av fem sesonger.

I Champions League er det blitt to finaletap, begge ganger mot franske Lyon etter ekstraomganger (2018) og straffekonkurranse (2016). Også i 2017 og 2019 var det Lyon som ble deres overkvinner, men da på kvartfinalestadiet.

Nå håper tittelgrossisten på å sikre seg trofeer også på europeisk nivå. I tillegg til de åtte titlene fra tysk fotball har hun også vunnet Toppserien to ganger og den norske cupen tre.