FORTSETTER: Her forlater Robert Lighthizer (venstre), som er sentral i USAs handelsforhandlinger med Kina, og finansminister Steven Mnuchin et møte med visestatsminister Liu He torsdag.
FORTSETTER: Her forlater Robert Lighthizer (venstre), som er sentral i USAs handelsforhandlinger med Kina, og finansminister Steven Mnuchin et møte med visestatsminister Liu He torsdag. Foto: Jon Elswick

Handelssamtaler mellom USA og Kina fortsetter fredag

90 minutter før USA planla å øke tollsatsen på kinesiske varer, kunngjorde Det hvite hus at handelssamtalene mellom USA og Kina fortsetter fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

USA hadde på forhånd varslet at de ville innføre toll på kinesiske varer dersom de ikke kom til enighet ved midnatt til fredag.

– President Donald Trump møtte USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer og finansminister Steven Mnuchin etter deres første møte med Kinas delegasjon. Sammen ble de enige om å fortsette diskusjonene i morgen, heter det i uttalelsen fra Det hvite hus.

Handelskonflikten mellom USA og Kina har pågått i lang tid, og landene forhandler i et forsøk på å bli enige om en ny handelsavtale.

Tidligere denne uken ble Kina anklaget for å ha gått tilbake på en rekke tidligere løfter i handelssamtalene. USAs president Donald Trump truet med å øke tollen på kinesiske varer til en verdi av 200 milliarder dollar.