Til finale etter straffedrama: – Nå er han Chelsea helt

Etter ekstramonganger og straffesparkkonkurranse kunne Chelsea slippe jubelen løs.

Chelsea - Eintracht Frankfurt 1-1, 4-3 etter str. (1-0).

Se høydepunktene fra kampen i vinduet øverst!

Det manglet ikke på spenning på Stamford Bridge torsdag.

For det måtte både ekstraomganger og straffespark til for å avgjøre hvem av Chelsea og Frankfurt som skulle spille Europaligafinale mot Arsenal.

Til slutt var det Eden Hazard som satte spikeren i kisten for Chelsea.

Kepa vartet opp med to redninger, og kunne dele heltestatusen med Chelsea-spissen.

– Vi forbereder oss alltid på straffeskyttere før hver kamp, og i dag var vi heldig. Wembley hører fortiden til og jeg lærte av det. Jeg sa unnskyld, men vi ser alltid fremover og i dag var en ny kamp, og vi er glad for å være i finalen, sier Chelsea-keeperen til BT Sport etter kampen.

Kepa mener det alt i alt har vært en god sesong for finaleklare Chelsea.

– Sesongen vår har vært litt vanskelig, men vi har nådd to finaler og vi har kvalifisert oss til Champions League. Så jeg synes det er en bra sesong. Nå skal vi ha et sterkt London-derby med Arsenal i Baku, sier Kepa.

– Det viser hvor fort ting endrer seg i fotballen. Alle husker Kepa-gate, da han nektet å gå av banen. Nå er han Chelsea-helt etter to redninger i semifinalen, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Jesper Mathisen mener dette kan ende med en god sesong for Chelsea-manager Maurizio Sarri.

– Det å kunne hente et trofé til Stamford Bridge må være bra for Sarri. Vinner de finalen, så er det mer enn godkjent for ham, mener TV 2s fotballekspert.

Nesten for Frankfurt

Chelsea hadde et godt utgangspunkt etter 1-1 i Frankfurt i første semifinale, og Frankfurt startet kampen offensivt, vel vitende om at de måtte ha mål på Stamford Bridge for å ta seg til finalen.

Og det var gjestene som hadde overtaket i starten av kampen, og presset Chelsea. Etter 14 minutter smelte Danny da Costa til på hel volley. Frankfurts høyreback fikk et perletreff, men Kepa i Chelsea-målet fikk akkurat hånden han trengte på den.

Iskald Loftus-Cheek

Midtveis ut i førsteomgang tok Chelsea over kampen, og etter 20 minutter fikk Olivier Giroud en mulighet fra skrå vinkel. Chelsea-spissen fikk skutt, men rett i brystet på Kevin Trapp.

Etter syv minutter med konstant press mot Frankfurt sendte en iskald Ruben Loftus-Cheek Chelsea i føringen etter godt forarbeid av Eden Hazard.

Chelseas nummer 12 fikk ballen fra Hazard og fikk skutt ganske upresset fra rundt fem meter. Loftus-Cheek sendte ballen i lengste det lengste hjørnet og sikret dermed 1-0 til vertene.

Flere mål ble det ikke de resterende 17 minuttene av førsteomgang, og Chelsea gikk til pause med 1-0.

Slo tilbake

Chelsea kunne gå til pause med en god følelse, men det tok ikke lang tid før Frankfurt slo tilbake. Ganske nøyaktig fire minutter tok det før Luka Jović utliknet for gjestene etter hvilen.

Frankfurt gikk aggressivt ut etter pause, og fikk raskt betalt for det. Jović fikk ballen på 25 meter og fikk den videre til Mijat Gaćinović som spilte Frankfurt-spissen igjennom alene med Kepa. Der fikk også Jović vist sin iskalde side der han ventet til Kepa var på knærne og la ballen i venstre hjørne.

Etter hvilen hadde gjestene fra Frankfurt tatt over kampen, og fortsatte å dominere utover i omgangen. Chelsea fikk rett og slett ikke spillet sitt til å sitte slik som det hadde gjort i førsteomgang.

Til ekstraomganger

Frankfurt kom til flere farlige angrep, men den avgjørende scoringen lot vente på seg.

Mot slutten av ordinær tid satte Chelsea inn et trykk, men Frankfurt sto i mot. Ingen av lagene klarte heller å avgjøre noe i løpet av de fem tilleggsminuttene, og dermed gikk det til ekstraomganger.

Luiz og Zappacosta holdt Chelsea i kampen

Knappe ti minutter inne i første ekstraomgang var Frankfurt centimetere fra å gå i ledelsen. Men David Luiz ble Chelseas reddende engel da han reddet skuddet fra innbytter Sébastien Haller.

På overtid av omgangen reddet Davide Zappacosta Chelsea for baklengsmål etter nok en stor sjanse fra Frankfurt.

Vertene måtte takke Luiz og Zappacosta for at det fremdeles sto likt i det dommer Ovidiu Alin Hategan blåste av etter de første 15 ekstra minuttene.

Til straffesparkkonkurranse

Chelsea skapte mer i den andre ekstraomgangen, og mot slutten av den satte César Azpilicueta ballen i mål for Chelsea. Men målet kom som følge av at Azpilicueta headet ballen ut av hendene til keeper Trapp, og ble dermed annullert.

Et annullert mål var det som kom ut av ekstraomgangene, og dermed var det klart for straffesparkkonkurranse på Stamford Bridge.

Både Haller og Barkley satte de første straffene for sine lag.

Jović satte neste for Frankfurt, mens Azpilicueta bommet på sitt for Chelsea.

de Guzmán holdt nervene i sjakk og gjorde ingen feil, det gjorde heller ikke Jorginho for Chelsea.

Og da Hinteregger bommet for Frankfurt og Luis satte straffen for Chelsea sto det 4-4 i straffer.

Paciência klarte ikke å holde hodet kaldt og dermed var det opp til Hazard. Han gjorde som han skulle og dermed var Chelsea klar for finale.

Lik TV 2 Sporten på Facebook