1200 TRIUMFER: Roger Federer når stadig nye milepæler. Foto: Susana Vera
1200 TRIUMFER: Roger Federer når stadig nye milepæler. Foto: Susana Vera

Federer avverget matchballer og tok sin 1200. seier

Roger Federer avverget to matchballer på veien mot seier over Gaël Monfils i Madrid Open i tennis torsdag. Det var sveitserens 1200. seier i karrieren.

Federer spiller sin første grusturnering på tre år og tok seg til kvartfinale med 6-0, 4-6, 7-6 (7-3). Han lå under 2-4 i avgjørende sett før han brøt tilbake og utlignet. 37-åringen måtte avverge to matchballer på 5-6 i avgjørende sett før han tvang fram tiebreak og vant det greit.

En heldig volley og en smash holdt Federer inne i kampen da Monfils hadde sjansen til å avgjøre.

– Det var et desperat trekk, ren panikk. Jeg følte sjansen var bedre ved nett enn fra grunnlinjen, så jeg tok en sjanse, sa Federer.

– Jeg vet ikke om jeg har tapt en kamp etter å ha vunnet første sett 6-0, men Gaël kom i en veldig god rytme og spilte med stor intensitet. Jeg er veldig lettet og glad.

Jimmy Connors er den eneste mannlige spiller som har flere seirer enn ham siden profftennis ble innført.

Dominerte

Federer møter østerrikeren Dominic Thiem i kvartfinalen fredag. Thiem vant nylig Barcelona Open og er blant de fremste favorittene før grussesongens høydepunkt Roland-Garros.

Verdensener Novak Djokovic er også kvartfinaleklar i Madrid Open. Han beseiret Jeremy Chardy 6-1, 7-6 (7-2) torsdag og møter Marin Cilic fredag. Med torsdagens seier har Djokovic vunnet 66 av 68 kamper mot franske motstandere i sin karriere. Han slo Chardy for 13. gang på rad, alle i strake sett.

– Jeg hadde settball mot meg i dag, og det kunne gått annerledes, sa Djokovic.

Osaka tapte

I kvinnenes turnering ble verdensener Naomi Osaka slått ut av Belinda Bencic. Sveitseren vant 3-6, 6-2, 7-5 og møter Simona Halep i semifinalen. Halep slo Ashleigh Barty i strake sett.

– Jeg tenkte for mye. Jeg tapte for henne forrige gang og ville ikke gjøre det to ganger på rad. Folk har også sagt at jeg måtte komme til semifinale for å være sikker på å beholde førsteplassen, sa Osaka.

Amerikanske Sloane Stephens er også i semifinale etter å ha slått Petra Martic.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2