POLITI: Politiet var på plass på Vinderen etter ranet.
POLITI: Politiet var på plass på Vinderen etter ranet. Foto: Lauritz Vatne / TV 2

Oslo vest:

Seks ran på kort tid – to gutter pågrepet

Store politistyrker jaktet fire gjerningsmenn etter minst seks ran på Oslo vest torsdag kveld. To gutter ble pågrepet like før klokken 22.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det første ranet skjedde på Vinderen torsdag kveld. En 15 år gammel gutt ble fratatt eiendeler etter å ha blitt holdt fast og truet med å bli knivstukket.

– Han ble fratatt et par airpods. Gjerningspersonene skal også ha rotet rundt i lommene hans for å se om de kunne finne noe mer av verdi, sier operasjonsleder i Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til TV 2.

Airpods er ørepropper av merke Apple til en verdi av rundt 1800 kroner.

Flere ran

Kort tid etter det første ranet melder Oslo-politiet om et nytt ran på Majorstua, ikke langt fra Vinderen.

«Nok et ran av en gutt. Tilsvarerende beskrivelse og fremgangsmåte som på Vinderen litt tidligere», skriver de på Twitter.

– Også her er det snakk om en 15 år gammel gutt som er blitt fratatt airpods. Vi setter disse hendelsene i sammenheng, og tror det er samme gjerningsmenn, sier Pedersen.

På Vinderen har politiet kommet i kontakt med ytterligere fire ungdommer som sier de har blitt utsatt for ran i området.

– De har selv kontaktet politiet i området, flere av dem sammen med foresatte. De turte ikke kontakte politiet like etter ranene grunnet frykt for gjerningsmennene, opplyser politiet.

Ifølge NTB skal ytterligere en person ha blitt utsatt for et ransforsøk.

Pågrepet

Det første ransofferet som meldte fra til politiet på Vinderen har beskrev fire gjerningspersoner,

Store politistyrker jaktet torsdag kveld flere gjerningspersoner.

Like før klokken 22 meldte politiet at de har pågrepet to gutter etter ransbølgen.

– Vi har pågrepet to gutter på 13 og 14 år. Vi har også en navngitt mistenkt til. Vi antar at det er flere er involvert, men dette er usikkert per nå, sier operasjonsleder Tor Grøttum til TV 2 klokken 02:20 natt til fredag.

De to guttene er kjenninger av politiet, opplyser operasjonslederen.

Politiet har totalt registrert seks ran og ett ransforsøk.

– Dette tallet kan også øke, sier operasjonslederen.

Han forteller at politiet videre vil ha en samtale med de to mindreårige guttene som er innbrakt, sammen med foresatte. Barnevernet er også koblet på saken.

Natt til fredag pågår det ikke et pågående søk i saken.

– Men det kan dukke opp flere navn etterhvert som etterforskningen skrider frem. Vi har blant annet fått informasjon om en mistenkt som vi ikke har fått tak i. Videre må vi finne ut hvilken rolle vedkommende har hatt, sier Grøttum.