For første gang siden sesongen 2013/2014 blir Premier League-vinneren avgjort i ligaens siste runde.

Vinner Manchester City bortekampen i Brighton tar de ligatittelen uavhengig av hvordan Liverpool gjør det mot Wolverhampton på Anfield. Men skulle City avgi poeng, og Liverpool vinne over Wolves, er det gjengen fra Merseyside som tar det gjeve trofeet.

Det gir liga-arrangørene et lite dilemma.

For hvor skal pokalen plasseres? I Brighton, eller Liverpool? Med nærmere seks timer i reisetid mellom de to byene, er det vanskelig å forflytte Premier League-pokalen på kampdag. Det ville i så fall blitt en svært forsinket feiring.

Det vil heller ikke bli organisert med noe helikopter som kan frakte trofeet.

Får ikke det ekte trofeet

Siden City leder ligaen med ett poeng over Liverpool før siste runde, og har alt i sine hender vil ligatrofeet plasseres i Brighton. På Anfield vil det være en nøyaktig kopi - men altså ikke originalen.

Liverpool får dermed ikke løfte det ekte Premier League-trofeet dersom de vinner ligaen søndag. Det skriver Manchester Evening News.

City må avvente feiring

Men selv om Pep Guardiola og co har trofeet til rådighet, må de vente med å løfte det.

Argus Reports skriver at Brighton vil gå ut på banen igjen etter kampen for å feire sesongavslutningen med fansen. Etter hjemmelaget er ferdig med sin feiring, vil City få løfte trofeet.

Vinneren av Premier League får også 40 medaljer, der alle spillere som har hatt innhopp i minst fem kamper gjennom sesongen får medalje. De resterende vil bli delt ut til øvrige spillere og støtteapparat.