KRITIKK: Bompenger er blitt en het valgkampsak i Bergen. Nå fjerne byrådet to bomstasjoner.
KRITIKK: Bompenger er blitt en het valgkampsak i Bergen. Nå fjerne byrådet to bomstasjoner. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Byrådet i Bergen vil fjerne bomstasjoner

Byrådet i Bergen og fylkeskommunen er enige om å fjerne to bomstasjoner i Åsane og flytte én etter kraftig kritikk mot bomringen i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi vil at bomringen skal være så rettferdig som mulig. Vi har sett at enkelte områder i Åsane har blitt særlig sterkt rammet av dagens løsning. Når vi så fikk presentert en løsning som nå er kvalitetssikret av Statens Vegvesen, så går vi for det, sier byrådsleder Roger Valhammer.

Bommene sentralt i Åsane skal erstattes med en ny bomstasjon på E39 ved Nordhordlandsbrua, ifølge Bergensavisen og Bergens Tidende.

Denne bommen er tenkt å innbringe 150 millioner kroner i året.

Bomstasjonene i Bergen har blitt møtt med betydelig motvilje. I april ble en rekke stasjoner tent på og ramponert.

Folkeaksjonen nei til mer bompenger har gjort det svært godt på meningsmålinger og var i april det tredje største partiet i Bergen.

Det ferske kommunevalgmålingen Kantar TNS har laget for TV 2, viser at partiene som går til valg mot bompenger får en oppslutning på 3,5 prosent.

Tallene er oppsiktsvekkende, fordi det bare er i 13 kommuner det stiller rene lister med bompengemotstandere.

I forrige uke viste en lokal måling Sentio har laget for Bergensavisen at Folkeaksjonen mot bompenger var det nest største partiet i byen med 20,6 prosent, mens en måling Respons Analyse har laget for Bergens Tidende i Vestland fylke viste 5,7 prosent på spørsmål om fylkestingsvalg.