Elgen kjemper for livet da bjørnen angriper

Onsdag fikk svenske Mikael Wikström seg en naturopplevelse han sent vil glemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld var Mikael Wikström på vei hjem fra Piteå til Arvidsjaur i Sverige da han så noen mørke skygger i veikanten.

– Vi så på avstand at det var noe mørkt ved veien. Da vi kom nærmere, så vi en elg som lå nede. Ved siden av var det en bjørn, forteller Wikström til TV 2.

Se den unike videoen øverst i saken!

Da han nærmet seg, løp bjørnen på den andre siden av veien. Wikström bestemte seg for å rygge bilen for ikke å forstyrre bjørnen. Så tok han frem kameraet.

– Bjørnen gikk tilbake til elgen. Elgen prøvde å reise seg, men klarte det ikke på grunn av skadene den var påført, sier han.

Wikström forteller at bjørnen fortsatte å angripe elgen. På videoen kan man se bjørnen bite og dra elgen inn i skogholtet. Elgen kjemper for livet, men er sjanseløs mot bjørnen.

Videoen, som har blitt delt på Wikströms Facebook-profil, har fått massiv oppmerksomhet i både inn- og utland. Med over 10.000 delinger og nærmere én million sidevisninger, kan svensken fortelle at han har fått blandende reaksjoner.

– Enkelte synes videoen er skremmende og voldsom, mens andre er positive og synes videoen er utrolig, sier han og legger til:

– Men noen synes jeg er litt naive, for dette skjer uansett om det skjer på film eller ikke. Dersom noen ikke ønsker å se dette, kan de velge å ikke gjøre det. Det er et valg alle har.