Regn, regn, regn, men så kommer godværet

Østlandet må belage seg på mer regn, mens Vestlandet og Sørlandet kan glede seg over flere dager med sol.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag bøttet det ned i den sørlige delen av landet, og flere steder kom nedbøren som snø.

– Natt til torsdag kom det 34 millimeter nedbør på Nelaug i Aust-Agder, noe som er ganske mye. Også på Landvik ved Grimstad kom det 16,5 millimeter med nedbør i løpet av nattetimene, sier meteorolog i StormGeo, Olav Krogsæter, til TV 2.

Han forteller at nedbøren beveger seg svært sakte, og at det derfor vil komme regn fredag i de samme områdene som torsdag.

– Et lavtrykk over Sør-Norge splittes i to. Dette gir mye fint i nord og mye gråvær i sør. Mest nedbør blir det blir det i de vestlige områdene av Buskerud og Oppland, med opp mot 30-40 millimeter nedbør i de sentrale fjellområdene, sier han.

Varierende vær

11 og 12. mai er for mange en konfirmasjonshelg, og også den siste helg for årets russefeiring.

Men dersom du bor i Møre og Romsdal eller Trøndelag har du en våt lørdag i vente, med en snøgrense på over 300-500 meter. Nedbøren vil også henge igjen på Østlandet store deler av dagen.

Vestlandet og Sørlandet får stort sett opphold og sol, mens det fortsatt blir fint i nordlige Nordland og Sør-Troms. Lenger nord i Troms og Finnmark kan det komme få perioder med regn.

Søndagen blir nokså lik for Vestlandet og Sørlandet. Derimot blir det noen endringer for resten av landet.

– Noen få byger kan fremdeles forekomme i Møre og Romsdal og sørlige Trøndelag, men på Østlandet vil det komme perioder med sol ut over dagen. Et lavtrykk fra Finland vil gå mot Finnmark i løpet av søndagen, og dette vil etter hvert gi en del regn, forklarer meteorologen.

Få temperaturforskjeller

Krogsæter forteller at det blir små temperaturforskjeller mellom landsdelene denne helgen.

– Sett under ett blir det varmest på Vestlandet, Sørlandet og Østlandet med 10-12 grader lørdag og søndag. På Sørlandet kan det bli 13 grader, sier han.

Ifølge meteorologen blir det kaldere lenger nord på Østlandet med 6-7 grader. Møre og Romsdal bikker såvidt 10 grader hvis de er heldige, mens Trøndelag må nøye seg med 6-8 grader i helgen.

– I Nord-Norge blir det varmest på lørdag. Det kan bli opp mot 12-13 grader i indre Troms og Nordland, men det blir kjøligere på søndag igjen. Kjøligst blir det på Finnmarksvidda og Varanger med 4-6 grader, sier Krogsæter.