Torsdag bøttet det ned i den sørlige delen av landet, og flere steder kom nedbøren som snø.

– Natt til torsdag kom det 34 millimeter nedbør på Nelaug i Aust-Agder, noe som er ganske mye. Også på Landvik ved Grimstad kom det 16,5 millimeter med nedbør i løpet av nattetimene, sier meteorolog i StormGeo, Olav Krogsæter, til TV 2.

Han forteller at nedbøren beveger seg svært sakte, og at det derfor vil komme regn fredag i de samme områdene som torsdag.

– Et lavtrykk over Sør-Norge splittes i to. Dette gir mye fint i nord og mye gråvær i sør. Mest nedbør blir det blir det i de vestlige områdene av Buskerud og Oppland, med opp mot 30-40 millimeter nedbør i de sentrale fjellområdene, sier han.

Varierende vær

11 og 12. mai er for mange en konfirmasjonshelg, og også den siste helg for årets russefeiring.

Men dersom du bor i Møre og Romsdal eller Trøndelag har du en våt lørdag i vente, med en snøgrense på over 300-500 meter. Nedbøren vil også henge igjen på Østlandet store deler av dagen.

Vestlandet og Sørlandet får stort sett opphold og sol, mens det fortsatt blir fint i nordlige Nordland og Sør-Troms. Lenger nord i Troms og Finnmark kan det komme få perioder med regn.

Søndagen blir nokså lik for Vestlandet og Sørlandet. Derimot blir det noen endringer for resten av landet.

– Noen få byger kan fremdeles forekomme i Møre og Romsdal og sørlige Trøndelag, men på Østlandet vil det komme perioder med sol ut over dagen. Et lavtrykk fra Finland vil gå mot Finnmark i løpet av søndagen, og dette vil etter hvert gi en del regn, forklarer meteorologen.

Få temperaturforskjeller

Krogsæter forteller at det blir små temperaturforskjeller mellom landsdelene denne helgen.

– Sett under ett blir det varmest på Vestlandet, Sørlandet og Østlandet med 10-12 grader lørdag og søndag. På Sørlandet kan det bli 13 grader, sier han.

Ifølge meteorologen blir det kaldere lenger nord på Østlandet med 6-7 grader. Møre og Romsdal bikker såvidt 10 grader hvis de er heldige, mens Trøndelag må nøye seg med 6-8 grader i helgen.

– I Nord-Norge blir det varmest på lørdag. Det kan bli opp mot 12-13 grader i indre Troms og Nordland, men det blir kjøligere på søndag igjen. Kjøligst blir det på Finnmarksvidda og Varanger med 4-6 grader, sier Krogsæter.