FERDIG: Marcel Kittel leverte svake resultater i Katjusja. Nå er han ferdig i laget.
FERDIG: Marcel Kittel leverte svake resultater i Katjusja. Nå er han ferdig i laget. Foto: Dario Belingheri

Katjusja og Marcel Kittel enige om å terminere kontrakten

Den tyske sykkelstjernen og Katjusja avslutter samarbeidet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Katjusja i en pressemelding.

Kittel ble hentet inn som Alexander Kristoffs erstatter før 2018-sesongen. Tyskeren sto med 14 etappeseire i Tour de France før overgangen, men han har aldri vært i nærheten av å prestere på samme nivå i Katjusja-trøyen.

Nå har partene blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet midt i sesongen.

– Det har vært en lang prosess for meg. Jeg har stilt meg selv spørsmål om hva jeg ønsker som person og utøver og hva som er viktig for meg. Jeg elsker sykkelsporten. Min lidenskap for denne vakre idretten blir aldri borte, men jeg vet også hva som kreves av meg og hva jeg må gjøre for å få suksess. De siste to månedene har jeg vært utslitt, sier Kittel i pressemeldingen.

– I øyeblikket er jeg ikke i stand til å trene og konkurrere på det øverste nivået. På grunn av dette har jeg bestemt meg for å ta en pause. Jeg trenger tid for meg selv til å tenke over mine mål og fremtidsplaner, fortsetter han.

KIttel takker laget for støtten.

– Jag kan si, og dette kommer fra innerst i hjerteroten, at dere er de beste og mest hardtarbeidende folkene jeg har møtt. Jeg er lei meg for at jeg ikke har gitt dere flere seire og resultater, sier tyskeren.

Stjernespurteren sier han har planer om å gjøre comeback på øverste nivå igjen.

– Til tross for usikkerheten har jeg tro på at jeg vil få nye sjanser og utfordringer. Fra nå av prioriterer jeg min egen lykke og glede over alt annet. Jeg er spent på det som nå kommer. Jeg ønsker å sykle og konkurrere igjen i fremtiden. Nå må jeg legge en plan for å nå dette målet. Det er den største utfordringen i min karriere, sier han.

Katjusja-sjef José Azevedo sier at det ikke var enkelt å gå med på Kittels ønske om å forlate laget.

– Men vi forstår situasjonen til Kittel, og vi støtter han i denne vanskelige tiden. Alle i laget vil fortsette å støtte Marcel i framtiden, og vi håper han snart kommer tilbake til sporten som den mesteren han er. Vi ønsker han alt godt for framtiden, sier Azevedo.

TV 2-ekspert Johan Kaggestad er ikke overrasket over at Kittel og Katjusja bestemte seg for å gå hver til sitt.

– Det har gått rykter om dette en stund. De har opplagt ikke likt trynet på hverandre. Kittel fikk mye pepper i fjor. Han kranglet med sportsdirektør Dimitri Konysjev og har ikke levert varene i år i det hele tatt. Han har kun vunnet ett ritt. Ellers har han stort sett brutt eller havnet langt bak på resultatlistene. De er vel glade for å bli kvitt ham, sier Kaggestad.