Nord-Koreas diktator Kim Jong-un
Nord-Koreas diktator Kim Jong-un Foto: Shamil Zhumatov/AFP/NTB scanpix

– Nord-Korea har avfyrt flere ballistiske missiler

Nord-Korea med ny missiloppskyting, ifølge amerikanske kilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nord-Korea har avfyrt flere uidentifiserte prosjektiler i østlig retning, melder militæret i Sør-Korea.

En amerikansk tjenestemann sier til CBS News at «to eller tre kortdistanse ballistiske missiler» ble avfyrt.

Utskytingen ble gjort torsdag ettermiddag lokal tid vest i landet, følge en uttalelse fra det sørkoreanske forsvaret.

Det er andre gang på fem dager at det meldes om utskytinger fra Nord-Korea. Lørdag gjennomførte Nord-Korea flere utskytinger, hvorav minst en skal ha vært en ballistisk kortdistanserakett.

Torsdagens utskyting kom få timer etter at den amerikanske utsendingen Stephen Biegun ankom Seoul i Sør-Korea for å drøfte hvordan det kan skapes bevegelse i de fastlåste forhandlingene mellom USA og Nord-Korea.

Samme dag beskrev statlige nordkoreanske medier lørdagens utskytninger som en regulær og defensiv militærøvelse. De gjør også narr av Sør-Koreas kritikk av utskytingene.

Forhandlingene om det nordkoreanske atomvåpenprogrammet har vært fastlåst siden februar, da toppmøtet mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump i Vietnam ble avbrutt uten resultat. Nord-Korea ønsket seg en lettelse i sanksjonene mot landet, men uten å få gjennomslag.

Kim har anklaget USA for å ha opptrådt uredelig i forhandlingene. Han har også uttalt at situasjonen på Koreahalvøya er fastlåst og i en kritisk fase.

(©NTB)