Tenåringer kastet seg over skoleskytter: – Kendrick (18) døde som en legende

Kendrick Castillo (18) var den eneste som ble drept under skoleskytingen i Denver. Klassekamerater sier han ofret livet for å beskytte de andre elevene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To mistenkte gjerningspersoner er pågrepet for tirsdagens angrep, en 18 år gammel mann og ei 16 år gammel jente. Begge var elever ved STEM School Highlands Ranch, der skytingen skjedde.

Elever grep inn

Politiet har opplyst at det var flere personers heltemodige innsats som førte til at skoleskytingen ikke krevde flere ofre.

Kendrick Castillo reagerte momentant da den ene angriperen entret klasserommet.

– Kendrick så skytteren og presset ham umiddelbart opp mot veggen og la seg oppå ham før han ble skutt. Han tenkte ikke på sin egen sikkerhet, han ville bare få slutt på trusselen, sier Brendan Bialy under en pressekonferanse onsdag.

Brendan Bialy og en annen elev kastet seg også over skytteren, og Bialy greide å ta våpenet.

Kendrick døde av skadene og den andre eleven som konfronterte skoleskytternen ble skutt to ganger og er blant de åtte som ble såret i angrepet.

– En legende

– Kendrick døde som en legende. Han var en halv meter fra skytteren, og i stedet for å løpe i motsatt retning, løp han mot personen, sier Bialy. Han var en nær venn av Kendrick.

Kendrick Castillos foreldre forsøker å forstå det som har skjedd. I et intervju med CBS forteller de om sønnen.

– Jeg er trist og jeg er sint. Jeg har så mange følelser, sier faren, John Castillo. Men han er ikke overrasket over sønnens handlinger.

– Det han gjorde reflekterer akkurat hvem Kendrick var, sier faren.

– Jeg vil at verden skal vite at han ikke var et gjennomsnittlig menneske. Han var fantastisk, sier han.

Devon Erickson (18) er tiltalt for drapet og drapsforsøkene på STEM School. Identiteten til den 16 år gamle jenta som skal være medskydlig er ikke offentliggjort. (Joe Amon/The Denver Post via AP, Pool)
Devon Erickson (18) er tiltalt for drapet og drapsforsøkene på STEM School. Identiteten til den 16 år gamle jenta som skal være medskydlig er ikke offentliggjort. (Joe Amon/The Denver Post via AP, Pool) Foto: Joe Amon

To pågrepet

Den andre mistenkte skytteren ble pågrepet av en væpnet sikkerhetsvakt som løp mot området der skytingen skjedde, og overmannet vedkommende.

Onsdag kveld deltok om lag 2000 mennesker på en minnestund for ofrene i nærheten av skolen.

Fordi angrepet skjedde bare noen få kilometer fra Columbine High School, og bare noen uker etter 20-årsdagen for Columbine-angrepet, blir det spekulert på om skytterne var inspirert av dette.

Etterforskerne har foreløpig ikke gitt informasjon om mulige motiver.

(©NTB/TV 2)