ELEVER MISTENKT: Åtte elever ved Sandefjord videregående skole er mistenkt for datainnbrudd.
ELEVER MISTENKT: Åtte elever ved Sandefjord videregående skole er mistenkt for datainnbrudd. Foto: Vestfold fylkeskommune

Elever mistenkt for å ha brutt seg inn i skolens datasystem: – Veldig alvorlig

Åtte elever ved Sandefjord videregående skole er mistenkt for datainnbrudd i skolens datasystem og for å ha endret fraværet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er skolen selv som anmeldte saken.

– Noen elever har tatt seg inn i et av våre datasystemer hvor de ikke har tilgang, sier rektor ved Sandefjord videregående skole, Harald Møller, til TV 2.

Ifølge Møller har elevene fått tak i passordet til en av de ansatte. Han ønsker ikke å kommentere hva som har blitt gjort, men forteller at fravær er noe av det som kan endres i systemet.

Det var NRK som først omtalte saken.

– Alvorlig

Skolen fattet mistanke om regelbruddet i desember 2018.

– Vi oppdaget at ting ikke så ut slik vi forventer at det skal se ut. Vi følger med, og vi så at ting var endret på, sier han.

Rektor ved Sandefjord videregående skole, Harald Møller, anser saken som svært alvorlig. Foto: Vestfold fylkeskommune
Rektor ved Sandefjord videregående skole, Harald Møller, anser saken som svært alvorlig. Foto: Vestfold fylkeskommune

Rektoren anser saken som svært alvorlig, og forteller at elevene som er mistenkt i saken i utgangspunktet vet hvilke regler som gjelder på skolen.

– Dette er veldig alvorlig, og derfor anmeldte vi saken da vi trenger profesjonell bistand i forhold til etterforskning. Vi ser på dette på samme måte som at noen fysisk har gått inn i bygningen utenom åpningstid, sier Møller.

Bekrefter anmeldesen

Politiadvokat Nina Magnussen Røed ved Sør-Øst politidistrikt bekrefter overfor TV 2 at de har mottatt anmeldelsen.

– Vi har mottatt en anmeldelse fra Sandefjord videregående skole om at de har hatt et innbrudd i datasystemet tilhørende skolen, sier hun til TV 2.

Røed forteller at de per nå har åtte mistenkte i saken.

– Politiet er i gang med etterforskninger. Vi har foretatt avhør av seks mistenkte, og det gjenstår avhør av de to siste. Politiet er også i gang med å innhente informasjon ved skolen og avhør av de ansatte, opplyser politiadvokaten.

Flere mindreårige

Hun ønsker ikke å kommentere innholdet som har kommet frem i avhørene.

– Saken må etterforsker ferdig. Så må vi avgjøre hvorvidt det har foregått et straffbart forhold, før vi kan ta en avgjørelse. Flere av de mistenkte er under 18 år, så en eventuell reaksjon må gjøres individuelt, sier Røed.

(©NTB/ TV 2)