SKRIVEFEIL: Det er i sitatet «It is a great responsibilty to be the only woman here, and I want to emphasise the necessity which exists for other women being here», at feilen forekommer.
SKRIVEFEIL: Det er i sitatet «It is a great responsibilty to be the only woman here, and I want to emphasise the necessity which exists for other women being here», at feilen forekommer. Foto: Peter Parks

Printet skrivefeil på 46 millioner sedler

Sentralbanken i Australia innrømmer at den «nye og forbedrede» 50-lappen inneholder feil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I oktober i fjor fikk australierne splitter ny 50-dollarseddel. Den tok i bruk en rekke nye teknologier som er designet for å gjøre den lettere å bruke og vanskeligere å forfalske.

Nå viser det seg at det kan ha gått litt raskt i svingene. Ifølge britiske The Guardian inneholder den nemlig en skrivefeil.

Feilen forekommer på siden der landets første kvinnelige parlamentsmedlem, Edith Cowan, er avbildet.

Skrivefeilen er ikke så lett å oppdage, og det var først etter at en anonym innringer tok kontakt med det australske radioprogrammet The Hot Breakfast at feilen ble kjent. Da hadde seddelen vært i omløp i syv måneder.

Ifølge landets sentralbank er 50-dollarseddelen den mest brukte i Australia, og skrivefeilen rammer sedler til en verdi av over 14 milliarder norske kroner.

Ordet «responsibility» mangler en «l» hver gang ordet forekommer på seddelen, ifølge radioprogrammet.

En talsperson for den australske sentralbanken bekrefter overfor The Guardian at de er kjent med feilen, og at den vil rettes opp til neste gang de skal trykke flere sedler.

I oktober kommer også landets nye 20-dollarseddel, da forhåpentligvis uten feil.