SAMARBEID: Netlix og TV 2s samarbeidet om en TV-serie med Oslo-avtalen fra 1993 som bakteppe.
SAMARBEID: Netlix og TV 2s samarbeidet om en TV-serie med Oslo-avtalen fra 1993 som bakteppe.

TV 2 og Netflix går sammen om TV-serie

I dag ble det klart at TV 2, sammen med streamingtjenesten Netflix og den Israelske kringkasteren HOT, setter i gang spenningsserien med arbeidstittel «What happened in Oslo».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seriens utgangspunkt er en kidnapping av en ung norsk jente i Sinaiørkenen, med koblinger til forhandlingene mellom Israel og palestinerne i Oslo i 1993. Serien produseres av norske Monster Scripted, i samarbeid med israelske Drama Team.

Kyrre Holm Tønne Johannessen har sammen med israelske Ronit Weiss-Berkowitz, skrevet manuset til spenningsthrilleren som finner sted i Oslo, Israel, i de palestinske territoriene og i Sinaiørkenen:

– Vi ble inspirert av de hemmelige forhandlingene i Oslo i 1993. Det usannsynlige skjedde: Fiender ble venner, før alt raknet og de ble fiender igjen. I dag er de lenger fra hverandre enn noen gang. Et godt utgangspunkt for både drama og spenning, sier manusforfatteren.

Så et potensial

Daglig leder og produsent i Monster Scripted, Håkon Briseid, har lenge fulgt med på den voksende produksjonsbransjen i Israel- og de mange gode prosjektene som nettopp kommer derfra. Sammen med dramasjef i TV 2, Christopher Haug, dro de derfor til Israel for litt under to år siden, hvor ideen til «What happened in Oslo» ble skapt.

– Vi møtte mange produksjonsmiljøer, men ble virkelig imponert over Drama Team. De har blant vært med å produsere den israelske og amerikanske versjonen av «Hostages», samt serier som «In Treatment» som ble adoptert av HBO. Det har vært veldig spennende å jobbe sammen med dem om dette manuset, forteller produsenten.

Storsatsning

TV 2 har vært med på utviklingen av serien fra begynnelsen og har store forventinger til sluttresultatet.

Dramasjef Christopher Haug i TV 2. Foto: Alex Iversen, TV 2.
Dramasjef Christopher Haug i TV 2. Foto: Alex Iversen, TV 2.

– TV 2 jakter alltid etter de beste historiene- og i dette tilfelle er det et «high end» norsk spenningsdrama med internasjonale koblinger vi skal presentere for det norske folk. Vi har stor tro på at dette vil fenge seerne og er veldig glade for at både Netflix og HOT ser det samme som oss. Vi gleder oss til samarbeidet, sier dramasjef i TV 2, Christopher Haug.

Om What happened in Oslo

I den 10 episoder lange serien, møter vi Alexandra (Alex) og Karl som får livet snudd på hodet da de får en telefon fra Jerusalem. Deres datter Pia (24) er forsvunnet, og foreldrene forstår ingenting. Forsvunnet? Og hvorfor er hun i Israel? De reiser ned for å finne svar, og Alexandra oppsøker en gammel venn, Arik, for hjelp. De ble kjent under Oslo- forhandlingene for 26 år siden, og Arik er nå høytstående politiker i hjemlandet. Fortvilet leter foreldrene etter Pia, i Israel og på Gaza, hvor Alex’ andre venn fra Osloforhandlingene, palestinske Layla befinner seg. Men ingen spor etter Pia. Før de får en video. Den viser Pia og to israelere i ørkenen, i oransje fangedrakter, omringet av ISIS- soldater. Kravet er enkelt: De vil ha 11 IS-fanger frigitt i Israel og en i Norge, snarest mulig. Hvis ikke blir gislene henrettet.

«What happened in Oslo» er en historie om tre mennesker fra tre ulike verdener, som mot alle odds ble venner. 26 år senere har avstanden aldri vært større. Kan de bygge en bro mellom dem nok en gang?

Serien planlegges å gå i opptak i begynnelsen av 2020.