Moura ble hat trick-helt og sendte Tottenham til Champions League-finalen:

– Han fortjener en statue i England

Tottenham hentet igjen Ajax sin 2-0-ledelse. På overtid sendte Lucas Mourca laget til Champions League-finalen med den avgjørende 3-2-scoringen og sin tredje scoring for dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ajax – Tottenham 2-3 (3-3 sammenlagt, Tottenham til finale på bortemålsregelen):

Ajax ledet 2-0 til pause og hadde den ene foten i finalen, men så våknet Tottenham.

Lucas Moura scoret to ganger og utlignet til 2-2 i løpet av fire minutter ikke lenge etter sidebyttet.

Se alle scoringene fra Tottenhams enorme snuoperasjon øverst!

Tottenham jaktet febrilsk på 3-2-scoringen som ville sende dem videre på bortemålsregelen. London-klubben rullet opp det ene angrepet etter det andre og presset Ajax noe voldsomt.

Fem minutter på overtid fikk Moura sjansen igjen og var nådeløs. Han fullførte sitt hat trick med å sette inn 3-2-scoringen som sendte Tottenham til Champions League-finalen. Motstander i finalen i Madrid 1. juni blir som kjent Liverpool.

– Dette er en gave fra Gud
Hat trick-helten Lucas Moura takket sin familie og høyere makter etter bragden i Amsterdam.

– Det er vanskelig å si hva jeg føler. Jeg er glad og stolt. Vi hadde alltid troen på at dette var mulig. Vi fortjente dette. Vi er en familie. Det er vanskelig for meg å si så mye mer, sa han til BT Sport.

– Dette er en gave fra Gud. Jeg vil dele dette øyeblikket med min familie og mine venner. Men det handler ikke bare om meg, men om mine lagkamerater. Vi viste teamwork og moral. Ajax spilte veldig godt, men jeg tror alltid på mine lagkamerater. De har mange kvaliterer. Dette er mitt beste øyeblikk i livet og i min karriere. Jeg vil bare takke mine lagkamerater, sa en emosjonell hat trick-helt videre.

Lagkamerat Eriksen mener Moura fortjener en statue i England etter hat tricket som sendte Tottenham til finalen.

– I dag handlet det ikke om taktikk, men om å krige og kjempe. Og Lucas Moura, hvordan han vant kampen for oss. Han fortjener dette etter en berg-og-dalbane av en sesong. Jeg håper at han får en statue i England etter han skjøt oss til finalen. Akkurat nå har jeg ikke ord for å beskrive denne kampen. Jeg synes synd på Ajax, men vi må tenke på oss selv. Nå er vi i finalen, sa Christian Eriksen, ifølge BBC, etter mirakelet i Amsterdam.

– Takk til fotballen, mine spillere er helter. Jeg har en gruppe spillere som virkelig er helter. Andreomgang var helt fantastisk. Takk til fotballen. Jeg takker fansen. Jeg takker alle som har vist tro på oss, sa en rørt Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Etter kampen kom Harry Kane med en nok en gladmelding til treneren.

–.Jeg blir forhåpentligvis klar til finalen. Jeg har løpt mye denne uken. Så langt ser ting bra ut. Det er noen uker til, og jeg skal gjøre alt for å være tilbake til finalen, så får vi bare se. Nå må jeg bare trene hardt nok så treneren ta meg ut på laget, sa Kane, som har slitt med en skade den siste tiden.

Ajax-trener Erik ten Hag mente tapet var bittert.

– Vi var så nære, og vi hadde fortjent en finale så mye. Men jeg kan ikke skylde på noen. Vi har hatt en utrolig Champions League-sesong og vokst som et lag, poengterte han.

– Jeg har aldri sett noe lignende
Ajax-spillerne lå sønderknust på banen etter scoringen som sendte det unge mannskapet ut av Champions League.

– Moura har scoret hat trick for Tottenham og sendt dem videre til finale. Han traff hjørnet i nettet. Man kan ikke annet enn å føle med Ajax. Men de gutta kommer til å markere seg i Europa i mange år fremover, sa kommentator Peder Mørtvedt.

– Tottenham er i sin første finale i Champions League. Det er nesten ikke til å tro at dette endte med exit for Ajax. Etter fire omganger endte det i fortvilelse for Ajax. Tottenham måtte snu 0-2 til seier 3-2 på en omgang. Og de klarte det når det trengtes som mest. Dette er en Champions League-sesong for de store comebackene, fortsatte han.

Tidligere Tottenham-spiller Jermaine Jenas trodde knapt nok det han var vitne til.

– Jeg har aldri sett noe lignende. Herregud. Lucas Moura har skrevet seg inn i historiebøkene til Tottenham for alltid, sa han i BT Sport-studio.

– Helt utrolig. Vi har sett to fotballmirakler to kvelder på rad. Tottenham hadde bare 45 minutter på å score tre mål og klarte det. Det er knapt til å tro, sa tidligere Tottenham-manager Glenn Hoddle på BT Sport.

– Mauricio Pochettino gråt som en baby etter Tottenham scoret sitt siste. Det sier noe om følelsene som er involvert. Å se ham slik viser hvor mye dette betyr for ham, sa BT Sport-ekspert Darren Fletcher.

Kjørte over Spurs
Ajax skapte de største sjansene i åpningsminuttene på Johan Cruyff Arena.

Tottenham virket rystet, og kun fem minutter ut i kampen scoret Ajax.

Den ettertraktede unggutten Matthijs de Ligt steg til værs etter corner fra Lasse Schöne, og stanget inn 1-0-ledelse.

– For en start av Ajax! Det var kapteinen og lederstjernen, den 19 år gamle De Ligt som steg til værs. Han satte ballen i mål, akkurat som han gjorde i Torino mot Juventus, beskrev kommentator Peder Mørtvedt etter den tidlige scoringen.

Like etter scoringen var Spurs svært nære 1-1. Heung-min Son dro seg til dødlinjen før han avsluttet smart ned mot nærmeste stolpe. Ballen gikk i stolpen og ut, og Ajax slapp med skrekken.

Etter halvtimens spill var Ajax nære ved å doble ledelsen. Dusan Tadic driblet seg helt fri i feltet. Fra skrått hold strøk avslutningen stolpen.

Fem minutter senere doblet Ajax ledelsen. Nevnte Tadic ble spilt fri på kanten. I boksen fant han Hakim Ziyech, som lekkert plasserte ballen i lengste det hjørnet.

– Ajax gjør det igjen. Tottenham mistet helt kontrollen på kulen. Angrepet kom etter et mønster vi har sett igjen og igjen av Ajax, mente kommentator Mørtvedt etter at Ajax la på til 2-0 og 3-0 sammenlagt.

Kun Lionel Messi (15) har forøvrig vært involvert i flere mål enn Ajax-stjernen Dusan Tadic denne sesongen. Tadic stod for assist før Ajax sin 2-0-scoring. Tadic har scoret seks og servert fire målgivende.

Spurs slo tilbake
Etter å ha gått til pause med en solid 2-0-ledelse, roet Ajax spillet litt ned etter sidebyttet.

Tottenham var nødt til å angripe og dominerte stort. I jakten på reduseringsmålet sendte Pochettino innpå Fernando Llorente for Victor Wanyama.

Etter 54 minutter kom reduseringen for Tottenham. Luca Moura fikk ballen av Dele Alli og tråklet seg gjennom hele Ajax-forsvaret og plasserte sikkert inn 1-2-scoringen.

– Den var viktig og noe Tottenham virkelig trengte. Men Ajax var vel naive i forsvarspillet der, påpekte Mørtvedt etter scoringen.

Bare to minutter senere utlignet til 2-2. Ajax-keeper Onana måtte gi retur etter en avslutning fra Llorente. Etter litt klabb og babb i feltet endte ballen opp hos Lucas Moura. Han viste ingen nåde og plasserte ballen knallhardt i hjørnet.

– Mulig det var en tabbe av Ajax-keeperen i forkant. Men Tottenham har utlignet. Ajax så rystet ut, sa Mørtvedt om scoringen.

Tottenham jaktet febrilsk på 3-2-scoringen som ville sende dem videre på bortemålsregelen. London-klubben rullet opp det ene angrepet etter det andre og presset Ajax noe voldsomt.

Snaue ti minutter før slutt smalt midlertid Ajax-stjernen Ziyech i stolpen. Pochettino tok ut Kieran Trippier og sendte Érik Lamela innpå banen for å fortsette jakten på scoringen som ville sende Spurs til finalen.

Tre minutter før slutt fikk Verthongen en eventyrlig dobbeltsjanse til å sette inn scoringen. Men han fikk ikke ballen over streken.

Fem minutter på overtid fikk Moura sjansen. Han fullførte sitt hat trick med å sette inn 3-2-scoringen sendte Tottenham til Champions League-finalen.

Son tilbake for Spurs
Tottenhams manager Mauricio Pochettino gjorde to endringer på laget som tapte mot Bournemouth i Premier League på lørdag.

Jan Vertonghen, som pådro seg en hodeskade i den første kampen mot Ajax, kom inn for Davinson Sanchez.

Victor Wanyama fikk sjansen fra start på bekostning av Eric Dier.

Son Heung-min startet etter å ha vært suspendert forrige kampen. En skadet Harry Kane var nok en gang ikke i Tottenhams tropp.

Slik startet lagene:

Ajax: Onana, Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico, Schone, van de Beek, De Jong, Ziyech, Tadic, Neres.

Benken: Bruno Varela, Veltman, Sinkgraven, Huntelaar, Magallan, Dolberg, de Wit.

Tottenham: Lloris, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Sissoko, Wanyama, Alli, Eriksen, Lucas Moura, Son.

Benken: Gazzaniga, Lamela, Dier, Llorente, Foyth, Davies, Skipp.

Dommer: Felix Brych, Tyskland