KLOKKE-ENTUSIAST: FIFA-president Sepp Blatter (til høyre) ga et sveitserur til den paraguayanske fotballpresidenten Oscar Harrison i 2006. Blatter krever nå å få tilbake rundt 80 luksusklokker han hevder ligger i FIFAs hovedkvarter.
KLOKKE-ENTUSIAST: FIFA-president Sepp Blatter (til høyre) ga et sveitserur til den paraguayanske fotballpresidenten Oscar Harrison i 2006. Blatter krever nå å få tilbake rundt 80 luksusklokker han hevder ligger i FIFAs hovedkvarter. Foto: Jorge Saenz

Blatter raser mot FIFA, men årsaken er overraskende

Den tidligere FIFA-presidenten krever å få returnert 80 luksusklokker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sepp Blatters lederskap i FIFA endte i en voldsom skandale. Etter 41 år i organisasjonen måtte han gå i skam, og han soner for øyeblikket en seksårig suspensjon fra fotballen.

I et intervju med New York Times sier sveitseren at han både krever pensjonsutbetalinger og å få navnet sitt renvasket, men ifølge avisen ligger hovedfokuset på noe helt annet.

Blatter vil ha klokkene sine tilbake!

83-åringen er frustrert over at FIFA ikke har returner så mange som 80 klokker fra FIFAs hovedkvarter.

Luksusklokkene han ikke fikk sjansen til å hente etter å ha blitt tvunget ut i 2015, er fra merker som Patek Philippe, IWC og Omega, og Blatter er såpass lysten på å få de tilbake han inkluderer dem i et søksmål han planlegger.

I fjor fikk han tilbake 120 klokker fra FIFA, men han savner fortsatt det han kaller sin «høyteknologiske samling». Ifølge New York Times er de 80 klokkene Blatter fortsatt savner sannsynligvis verdt mer en 3,5 millioner kroner.

– Det er et spørsmål om respekt, og nå er det nok. Jeg synes ikke det er for mye å be om å få tilbake mine personlige eiendeler, sier Blatter.

Ifølge FIFAs visegeneralsekretær, Alasdair Bell, har 83-åringen allerede fått tilbake alle klokkene han ba om, og hevder samtidig at Blatter fikk en kvittering med på kjøpet.

I FIFA skal man ha blitt overrasket da han flere måneder senere hevdet at flere klokker hadde forsvunnet.

– Vi gjorde som han ba oss om, sier Bell, og legger til at Blatter får den pensjonen han har krav på.

Blatter hevder han ikke er ute etter en bonus på over 100 millioner kroner, som han aldri mottok, men at han krever pensjonsutbetalingene som ble presset gjennom av FIFAs eksekutivkomité (en komité der flere av medlemmene endte opp med å bli tiltalt i USA).

På tross av korrupsjonsskandalen som felte ham, hevder Blatter at han etterlot FIFA i god tilstand og at han fortjener anerkjennelse for det.

– Jeg kommer ikke til å dø på grunn av det, men jeg ønsker å dø med verdighet, og jeg ønsker at de skal si at jeg ikke var en tyv i FIFA, sier Blatter.

Men først vil han altså ha klokkene sine tilbake.