BAK LÅS OG SLÅT: Pavel Mamajev (til høyre) snakker med Alexander Kokorin under en rettshøring i april. Foto: Alexander Nenenov / AFP)
BAK LÅS OG SLÅT: Pavel Mamajev (til høyre) snakker med Alexander Kokorin under en rettshøring i april. Foto: Alexander Nenenov / AFP)

Halvannet års fengsel for russiske fotballstjerner

De russiske fotballspillerne Pavel Mamajev og Alexander Kokorin ble onsdag dømt til fengselsstraffer for voldshendelser i fjor høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De tidligere landslagsspillerne ble i fjor høst pågrepet etter slagsmål i et hotell og en kaffebar. Dette skjedde i løpet av en fuktig bytur, og flere mennesker ble skadd i tumultene. Blant annet ble en statlig tjenestemann slått med en stol. Sjåføren til en TV-kjendis ble også angrepet og skadd så alvorlig at han måtte legges inn på sykehus.

Mamajev ble dømt til fengsel i ett år og fem måneder, Kokorin til ett år og seks måneder. Til fratrekk i straffen kommer de sju månedene de har sittet bak murene i påvente av rettssaken. To andre tiltalte, deriblant Kokorins bror, ble også dømt til fengsel.

Mamajev er midtbanespiller i Krasnodar, Kokorin spiss i Zenit St. Petersburg.

Det er ikke første gang spillerne har vært i trøbbel. Russlands fotballforbund utestengte dem i juli 2016 etter at de ble filmet mens de festet på en nattklubb i Monaco rett etter at Russland ble slått ut av EM-sluttspillet i Frankrike.

Ingen av dem var med i fjorårets VM på hjemmebane. Kokorin var da ute med korsbåndskade, mens Mamajev ikke har vært på landslaget siden 2016.

(©NTB)