ETTERTRAKTET: Mats Zuccarello har gode kort på hånden før sommerens klubbvalg.
ETTERTRAKTET: Mats Zuccarello har gode kort på hånden før sommerens klubbvalg. Foto: Jon Durr

Tror Zuccarello kan få 55 millioner kroner i årslønn

Men TV 2-ekspert mener Mats Zuccarello ikke er så opptatt av penger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mats Zuccarello og Dallas Stars tapte 1-2 på overtid i den siste og avgjørende kampen i kvartfinaleserien i NHL. Det kan ha vært nordmannens siste kamp for Texas-laget.

Nå er det store spørsmålet hvordan Zuccas fremtid ser ut. Fra 1. juni er han en såkalt «unrestricted free agent» (UFA) og kan fritt velge sin neste klubb. Om flere klubber vil ha Zucca, vil nordmannen ha gode kort på hånden i lønnsforhandlingene. TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik mener nordmannen er ettertraktet på markedet.

– ­Det sies at han i hvert fall er like mye verdt som Aleksandr Radulov. Han har 6,25 millioner dollar (55 millioner kroner) på kontrakten sin. Zuccarello vet hva han kan, og han har fått spillere å levere sammen med. Det er liten tvil om at han er ettertraktet, men det skal passe inn med lønnstaket til de ulike klubbene, sier Erevik.

Eksperten er ikke sikker på om Zuccarello har spilt sin siste kamp for Dallas Stars. Han tror 31-åringen velger klubben som kan tilby ham den lengste og beste kontrakten.

– En femårskontrakt vil vare til han er 37 år. Jeg tror han sikter på en slik kontrakt. Det kan hende han blir værende i Dallas, men det er uansett veldig spennende å se hvem som tilbyr ham kontrakt. Zuccarello er ikke en pengegutt, men mer opptatt av å være ett sted over lengre tid.

Zucca blir uansett ikke å se på isen under VM i Bratislava.

– Han var tidlig ute med å si at det ikke blir VM på han denne gangen. Zuccarello har tatt i betraktning at han ikke har kontrakt. I tillegg har han hatt problemer med armen og åpenbart hatt svært vondt. Likevel har han gjennomført kveld etter kveld. At han har levert såpass bra sier jo alt om Zuccarello. Det er ikke sikkert han hadde takket ja selv med kontrakt, sier Erevik.