Taliban-angrep mot amerikansk organisasjon i Kabul

Minst åtte personer ble drept under et Taliban-angrep mot en amerikansk hjelpeorganisasjon i sentrum av Afghanistans hovedstad Kabul onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Angrepet varte i over seks timer, og en svart røyksøyle steg opp over byen fra stedet der en bilbombe ble detonert.

Blant de drepte er det en politibetjent, fire sivile og tre Taliban-krigere, opplyser det afghanske innenriksdepartementet.

Eksplosjonen innledet angrepet som fortsatte helt til afghanske sikkerhetsstyrker hadde drept alle de tre Taliban-krigerne som bar selvmordsvester og tung ammunisjon, opplyser departementet.

Minst 24 personer er meldt såret. Innenriksdepartementets talsmann Nasrat Rahimi sa først at eksplosjonen skjedde nær CARE Internationals kontorer.

Senere viste det seg at dette ikke stemte. Det var kontorer som tilhører Counterpart International, en amerikansk organisasjon som samarbeider med den statlige amerikanske hjelpeorganisasjonen USAID, som ble pepret med skudd i flere timer.

150 hentet ut

Innenriksdepartementet opplyste på Facebook at 150 ansatte i bygningen var blitt brakt i sikkerhet av spesialpoliti.

Politi har gjennomført en kontrollert sprengning av et kjøretøy lastet med eksplosiver som ble funnet av sikkerhetsstyrker nær åstedet for angrepet, opplyser departementet.

Både president Ashraf Ghani, den amerikanske ambassadøren til Afghanistan og FNs kontor for bistand til Afghanistan fordømmer angrepet.

Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid skriver på Twitter at Counterpart International er involvert i «skadelige» aktiviteter i Afghanistan.

Taliban påtar seg skylden for onsdagens angrep, opplyser islamistbevegelsen.

Fredssamtaler

Taliban har tidligere stått bak en rekke angrep i Kabul. Også IS' afghanske fløy har utført flere blodige angrep mot sivile i hovedstaden.

Eksplosjonen skjer under den muslimske fastemåneden ramadan, idet forhandlere fra USA og Taliban er samlet i Qatars hovedstad Doha for å diskutere seg fram til en avtale som skal få slutt på den snart 18 år lange krigen i Afghanistan.

Under et fredsmøte i Kabul i forrige uke, en såkalt loya jirga, tilbød president Ashraf Ghani Taliban våpenhvile på den første dagen av ramadan, men opprørsbevegelsen avviste det. (©NTB)