Se, nå roses Klopp til og med av José Mourinho

José Mourinho hyller Jürgen Klopp etter bragden mot Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mourinho mener Liverpool-manageren fortjener en stor del av æren etter 4-0 seieren på Anfield tirsdag kveld.

– For meg har dette bare ett navn: Jürgen Klopp. Det handler ikke om taktikk eller filosofi, men om hans hjerte og sjel. Han har skapt en fantastisk empati hos spillerne, sier Mourinho.

Den tidligere Manchester United-manageren ble som mange andre overrasket over Liverpools prestasjon. Han sparer ikke på lovord om prestasjonen til Klopps menn. Fra 0-3 til Barcelona til 4-0 foran The Kop.

– Jeg forventet det ikke, men jeg sa at Anfield er stedet til å gjøre det umulige mulig.

Mourinho legger ikke skjul på at han unner Liverpool-manageren en tittel.

– Liverpool kunne fullført en fantastisk sesong uten noe å feire, men nå er de bare ett steg fra å vinne Champions League. Dette fortjener Jürgen. Jobben de gjør er fantastisk, men dette handler om han. Det viser personligheten hans som aldri gir opp. Alle spillerne gir alt.

Mest av alt er portugiseren imponert over Liverpool-managerens mentalitet.

– Han klager ikke fordi han mangler en spiller eller fordi de har 50-60 kamper i løpet av sesongen. Andre trenere klager fordi de spiller altfor mye med 30-35 kamper i sesongen. Dette handler om Jürgens mentalitet.

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller sier det ikke er hverdagskost å få slike lovord fra Mourinho.

– Det er utrolig flott sagt. Det er ikke så ofte han sier sånt. Han hadde selvfølgelig aldri sagt det mens han var Manchester United-trener, men han hadde heller ikke sagt det nå om han ikke mente det, sier Stamsø-Møller.

Eksperten mener dette viser en ny side av den tidligere manageren, som nå jobber som TV-ekspert.

– Det er lettere å forstå ham fullt ut i disse analysene. Da ser vi mer av den Mourinho som dem som jobber rundt ham ser. Dette var et øyeblikks storhet. Det er ikke så ofte han øser berømmelse av kollegene sine.