Den ukjente Liverpool-helten: – Gi ham billetter til finalen

Trent Alexander-Arnold (20) utførte den geniale corneren som sendte Liverpool til finalen. Regien var det en ballgutt som stod bak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I det 79. minutt, på stillingen 3-0 til Liverpool, slo Alexander-Arnold ballen inn i feltet fra høyrekanten.

Sergi Roberto blokkerte innlegget. Ballen gikk rett i reklameskiltene, og spratt ut igjen på banen. Liverpool-backen snudde seg og spaserte mot hjørneflagget.

Da stod ballgutten for trekket som kan ha gjort den geniale corneren mulig.

Før engang sekundet var gått, kastet han en ny ball bort til Alexander-Arnold. Samtidig var Divock Origi lynrask med å sparke ballen som hadde vært i spill ut av banen.

Hadde det ikke vært for at Alexander-Arnold fikk en ny ball så raskt, hadde kanskje Barcelona-spillerne rukket å komme seg i posisjon.

– Gi ham finalebilletter

Liverpool-legenden Graeme Souness er i hvert fall av den oppfatningen. I sin analyse for TV-kanalen Virgin Media Sport, hyllet han den ukjente Liverpool-helten.

– Se på dette. Det blir corner. De følger ballen, men se på ballgutten. Han er allerede beredt og legger den frem. Så går han bort og innser at det er noen som sover, sa Souness, ifølge den britiske avisen Mirror.

– Alle har snudd ryggen til. Det er kriminelt for en profesjonell fotballspiller, fortsatte han, før han la til at ballgutten burde få sesongkort og en billett til Champions League-finalen for rollen han spilte i den avgjørende scoringen.

Også i sosiale medier hylles den ukjente Liverpool-helten.

– For en prestasjon av ballgutten. Han burde få en assist for den lynraske pasninger til Trent Alexander-Arnold, skriver BBC-journalisten Dan Walker på Twitter, mens flere Liverpool-fans ber om at ballgutten skal få belønning av klubben.

Avis: Dette er ballgutten

Onsdag ettermiddag kan den britiske avisen Independent avsløre at ballguttens avgjørende involvering slettes ikke var tilfeldig.

I første kamp på Camp Nou skal Jürgen Klopp ha bitt seg merke i hvordan Barcelona-spillerne alltid hang seg opp i dommeravgjørelsen hver gang de fikk et frispark eller innkast imot. Manageren tok grep, og sendte ifølge Independent budskapet ut til hele klubben.

Det nådde Carl Lancaster. Han jobber ved klubbens akademi, og har blant annet ansvaret for å koordinere ballguttene. Tirsdag formiddag instruerte han dem om å servere Liverpool-spillerne ballen så fort som mulig.

Og det gjorde 14 år gamle Oakley Cannonier. Den ukjente Liverpool-helten er opprinnelig fra Leeds.

«Han trener noen ganger med aldersgrupper som er to år eldre enn ham. Uansett hva som skjer i livet og karrieren hans herfra og ut, vil han huske rollen han spilte i den mest bemerkelsesverdige seieren i Liverpools historie», skriver Independent.

Men corneren skulle også utføres.

Da Alexander-Arnold fikk ballen, kom Xherdan Shaqiri til for å ta hjørnesparket. Liverpool-backen snudde seg imidlertid fort, og slo ballen inn til Origi.

Innlegget var perfekt, og avslutningen likedan.

Klopp: – Det er bare utrolig smart

Etter kampen forklarte 20-åringen det geniale trekket.

– Jeg tror det bare var på instinkt. Det var et av de øyeblikkene der muligheten oppstår, og Div (Origi, journ. anm) var påskrudd. Den kom nok litt raskt på ham, men han er en klassespiller. Jeg tror det er et øyeblikk alle vil huske, siteres supertalentet av Mirror.

På pressekonferansen etter kampen snakket Jürgen Klopp om hvordan marginene gikk i de rødes favør, og hvordan en trenger flaks i slike kamper.

– Eller, et genialt øyeblikk som det av Alexander-Arnold, understreket Klopp.

– Wow. Jeg så at ballen fløy i nettet, men jeg hadde ingen anelse om hvem som tok corneren eller hvem som scoret. Det gikk for raskt for meg. Nå har jeg sett det igjen, og det er bare utrolig smart ... to spillere som var på bølgelengde i det øyeblikket var nok. Det var ... herregud, det var genialt, fortsatte tyskeren.