– Tenker av og til at han er for snill for denne verden

Liverpools tomålsscorer Divock Origi (24) startet sesongen som avskrevet og uønsket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I skadefraværet av Mohamed Salah og Roberto Firmino steg Divock Origi frem og scoret to av målene som sendte Liverpool til klubbens andre strake Champions League-finale med 4-0 hjemme mot Barcelona.

Først satte Origi inn returen etter Jordan Henderson skudd, før han sammen med Trent Alexander-Arnold rundlurte hele Barcelona-laget og banket inn 4-0-målet.

– Historien til Origi er helt, helt spesiell. Han var avskrevet av så mange. Så kommer han og avgjør veldig, veldig viktige ting denne sesongen. Det toppet seg her, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Kanskje var han også avskrevet av Jürgen Klopp, for Liverpool-manageren hadde ikke med Origi i en kamptropp før i slutten av oktober. De første minuttene fikk den belgiske angriperen først som innbytter i 0-2-tapet for Røde Stjerne i Beograd i starten av november.

– UTROLIG: Den belgiske journalisten Kristof Terreur følger Divock Origi og resten av de belgiske Premier League-stjernene tett for avisen Het Laatste Niuews. Foto: Ole Henrik Hansen, TV 2
– UTROLIG: Den belgiske journalisten Kristof Terreur følger Divock Origi og resten av de belgiske Premier League-stjernene tett for avisen Het Laatste Niuews. Foto: Ole Henrik Hansen, TV 2

Terreur: – Han var ikke ønsket

Origi var også innom reservelaget, men nå står han med seks scoringer og to assist for de røde. Ett av målene avgjorde Merseyside-derbyet, ett avgjorde kampen mot Newcastle og holdt Liverpool i tittelkampen og to nye tirsdag sendte de røde til en ny finale i Champions League 1. juni.

– Det er en utrolig historie. Det er ett år siden han kjempet mot nedrykk fra Bundesliga på utlån hos Wolfsburg. De ønsket ham ikke. Ett år senere er han med å avgjøre en Champions League-semifinale. Han har hatt det med å poppe opp fra tid til annen i karrieren sin, sier Kristof Terreur til TV 2.

Den belgiske journalisten har fulgt Premier League-stjernene fra Belgia tett for avisen Het Laatste Nieuws de siste sju årene. Han hevder at hadde det vært opp til Liverpool før sesongen, hadde Origi vært et helt annet sted nå.

– Liverpool ønsket ham ikke lenger og ville selge. Det var tilbud som kom, og Wolverhampton fikk til og med et bud akseptert, men Origi ville ikke gå dit. Han tenkt at det ikke var riktig nivå og ville prøve i Liverpool. Han tenkte at det kunne komme skader på Daniel Sturridge og Roberto Firmino. Han har øyeblikkene sine og dukker opp som en surikat, mener Kristof Terreur.

Mener Origi er for snill

Liverpool kjøpte Origi fra Lille sommeren 2014, og etter storspill i VM for Belgia like etter skapte han store forventninger blant Liverpool-fansen. Han klarte imidlertid aldri å slå ut i full blomst, selv om han var en viktig brikke på Liverpool-laget som nådde Europaliga-finalen i Klopps første sesong.

– Før VM i 2014 var det mange som ikke visste hvem det var. Etterpå skulle han bli den neste store. Han er virkelig en bra fyr. Av og til tenker jeg at han er litt for snill for denne verden. Han jobber hardt og klager aldri. Jeg har aldri hørt han si et vondt ord om Klopp eller situasjonen tidligere denne sesongen, for han aksepterer det og avfinner seg i at sånn kan livet være, sier Terreur.

Journalisten tror Origi har styrket sine aksjer med tanke på fremtiden.

– Kontrakten hans løper ut neste år. Han kan ha gjort seg fortjent til en ny kontrakt eller han får seg ny klubb. Nå vet verden igjen hvem han er og vil være interessert. Det var et ideelt utstillingsvindu, sier Kristof Terreur.

Han er tvilende til at Origi skal bli en toppspiss som bøtter inn scoringer.

– Han er bare 24 år, og Dries Mertens var 28 år før han begynte å score regelmessig, men han Origi blir aldri en naturlig målsocrer. Det kommer til å være fire-fem kamper på rad med scoing og så seks kamper uten. Han har vært opp og ned hele karrieren, sier den belgiske journalisten.

– Kanskje om han finner en manager som gir ham full tillit. Han trenger noen som tror på ham. Han har alt: Ferdigheter, hurtighet og styrke, men noen ganger mangler han killer-mentaliteten fordi han er en for fin fyr. Men det kan kanskje endre seg om han skjønner at han bare er fotballspiller på begrenset tid og at han må ta det ut nå. Da jeg snakket med ham etter kampen nå, sa han at han skulle prøve å legge mindre press på seg selv og bare nyte det, fortsetter Terreur.

Origi: – Vi har en god miks

Divock Origi gliste bredt gjennom pressesonen etter kampen, men ville ikke ta for mye ære selv etter den utrolige snuoperasjonen.

– Det handlet mest om laget. Vi spilte så bra, kjempet og visste at dette kom til å bli en spesiell kamp. Vi ville også kjempe for de skadde spillerne. Det er spesielt. Det er vanskelig å beskrive det med ord. Det er ufattelig, sier han.

– Vi kjempet så hardt. Robbo (Andy Robertson, som måtte ut med skade) er en kriger, og vi visste at det kunne ha en innvirkning. Også jeg hadde kramper på slutten, men vi klarte det. Det viser at vi har en god miks av talent og hardt arbeid. Det er spesielt når det er en finale i potten, sier Origi.

I finalen venter vinneren av Ajax og Tottenham, som møtes i returoppgjøret i Amsterdam onsdag. Nederlenderne leder 1-0 fra første kamp i London.

Liverpool avslutter Premier League-sesongen hjemme mot Wolverhampton søndag. De røde er ett poeng bak Manchester City, som skal til Brighton.