FINALEKLAR: Heide Løke scoret fem da Storhamar knuste Tertnes i den siste semifinalekampen.
FINALEKLAR: Heide Løke scoret fem da Storhamar knuste Tertnes i den siste semifinalekampen. Foto: Ruud, Vidar/NTB Scanpix

Storhamar til finale - knuste Tertnes

Storhamar med totaldominans i andreomgangen mot Tertnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storhamar - Tertnes 33-22 (15-13)

Det sto 1-1 etter de to første semifinalekampene mellom Storhamar og Tertnes. Da lagene møttes til den siste og avgjørende semifinalen, var Storhamar sterkest og vant sammenlagt 2-1.

Dermed er de klare for sluttspillfinale mot Vipers.

– Jeg er kjempestolt og fornøyd. Måten vi fremstod på i dag er sånn det skal være. Og andreomgangen var noe av det beste vi har prestert bakover i hvert fall, sier Storhamars Heidi Løke til TV 2 etter kampen.

– Det var kjempebra. Så får vi ta med oss det inn mot Vipers og bruke de dagene godt til vi skal møte dem, for det blir tøft, sier Løke.

I Tertnes-leiren var det naturligvis ikke like god stemning, og det var en gråtkvalt Kjerstin Boge Solås som møtte TV 2 etter kampen.

– Du har alltid lyst til å avslutte bra, og så hadde vi troen inn til pause og gikk til pause med en god følelse. Vi hadde noen småting vi ville justere på, og så ble det bare kollaps i andreomgang. Akkurat nå ser det i hvert fall sånn ut, men det var sikkert noe bra, sier Boge Solås som nå forlater Tertnes til fordel for den ungarske klubben Siofok KC.

Boge Solås-show

Gjestene fra Bergen fikk inn tre raske scoringer på de første minuttene av kampen. Etter de første fem minuttene lå Storhamar under 1-5, og det mye på grunn av Kjerstin Boge Solås som hadde vartet opp med tre fulltreffere for gjestene helt i starten av kampen.

– Skal Storhamar ha en sjanse må Tertnes sin nummer elleve stoppes, sier TV 2s kommentator Harald Bredeli.

Storhamar spiste seg innpå, og i kampens 13. spilleminutt utliknet Heidi Løke til 5-5 etter et straffekast. Og like etter ga hun Storhamar ledelsen for første gang i kampen da hun satte inn 6-5.

Boge Solås kom inn igjen etter å ha hvilt seg i noen minutter og utliknet for Tertnes. Dermed sto det 6-6 etter halvspilt omgang.

Snudde kampen

Storhamar-trener Arne Senstad var lite fornøyd etter det første kvarteret og mente at Boge Solås fikk komme for lett til.

Tertnes-stjernen fortsatte å levere og hadde totalt fem mål den første omgangen. Men levere gjorde også Storhamar, for vertene, som hadde lagt under med fire i starten av kampen, gikk til pause i ledelsen 15-13.

– Kan ikke bare gi oss

Storhamar åpnet friskt i andreomgang, og med tre raske fulltreffere ledet vertene 18-13.

I det klokken passerte 43 spilte minutter hadde Storhamar dannet seg en lue på åtte mål på stillingen 23-15. Det tvang fram en timeout hos Tore Johannessen.

– Vi må opp med hodet, vi kan ikke bare gi oss. Det ser ut som vi ikke har lyst til å være her, var den klare meldingen fra Tertnes-treneren.

Hallveis ut i andreomgang ledet Storhamar med ti mål, og det ble ikke veldig mye bedre mot slutten av kampen.

Det endte til slutt med en solid 33-22 seier til Storhamar, som nå er klar for finale.