FIKK SPARKEN: Jordie van der Laan hevdet han var syk, men var egentlig i London for å få seg en dose Champions League-fotball.
FIKK SPARKEN: Jordie van der Laan hevdet han var syk, men var egentlig i London for å få seg en dose Champions League-fotball. Foto: Telstar

Droppet trening og sa han var syk – så kom sannheten for en dag

Fotballproff ble arbeidsledig etter å ha sviktet laget for å se Champions League-semifinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jordie van der Laan (25) er sparket av den nederlandske Eerste Divisie-klubben Telstar etter å ha hevdet at han var syk, slik at han kunne reise for å se den første Champions League-semifinalen mellom Tottenham og Ajax.

Men da van der Laan dukket opp på tv-bildene fra kampen, var ikke det spesielt populært.

Redd han ikke ville få fri

Telstar, som spiller på nest høyeste nivå i Nederland, straffet van der Laan med å terminere kontrakten. Det svir neppe så altfor mye for 25-åringen, ettersom den uansett gikk ut til sommeren.

– Jeg hadde en samtale med Piet (Buter, teknisk direktør) forrige torsdag om situasjonen, og det var god stemning mellom oss da vi ble enige om å gå hver til vårt, sier han i et intervju gjengitt av Daily Mail.

– Jeg ringte inn og sa jeg var syk, fordi jeg var overbevist om at jeg ikke ville få fri fra trening, sier han.

– Da jeg tok beslutningen hadde jeg i tankene at Telstar ikke lenger hadde noe å spille for, og med tanke på den spilletiden jeg hadde fått i det siste var det bare en liten mulighet for at jeg ville spille mot Jong PSV. Hadde det vært annerledes, ville jeg definitivt ikke dratt til London, fortsetter van der Laan.

Han legger til at klubben også ble informert før han dukket opp på tv-bildene.

– Uansett, jeg sa fra før Champions League-kampen at jeg ikke var syk, og at jeg var i London. Så det var ikke sånn at folk fra klubben ble overrasket over å se meg på tv. På det tidspunktet var de allerede informert. Det er likevel merkelig at det store hodet mitt dukket opp på tv-bildene tre ganger, sier 25-åringen.

Klubben har en annen historie

Piet Buter er lite imponert av van der Laans uttalelser, for ifølge klubbens tekniske direktør var det slettes ikke sånn at han velvillig informerte klubben om at han hadde tenkt seg til London.

– Han meldte seg syk på søndag. Da vi ba ham om å besøke klubblegen, svarte han med å si at han hadde en avtale med en lege. En dag senere unnskyldte han seg med at han lå til sengs med feber. Bare da trener Mike Snoei, som bor i nabolaget, tilbød seg å komme for å se hvordan det gikk, innrømmet han at han ikke var syk, men i London, sier han til IJmuider Courant.

– Vi hadde grunn til å si ham opp, men vi er også menneskelige og ønsket å håndtere dette på en sivilisert måte, sier Buter, som mener van der Laan bryter en avtale om ikke å uttale seg om saken i media.

– Han burde ikke få det til å se ut som det er Telstars feil. Da vil vi jobbe med saken og vurdere sanksjoner.

Ajax vant 1-0 i første kamp, og onsdag er en arbeidsledig Jordie van der Laan på plass på Johan Cruijff ArenA når Tottenham kommer til Amsterdam for å spille returoppgjøret.