Jansrud om Kristoffersen-rettssaken:

– Man kan betale selv om man vil fly privat mellom renn

Kjetil Jansrud under Tinestaffeten på Bislett Stadion 7. mai 2019. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kjetil Jansrud under Tinestaffeten på Bislett Stadion 7. mai 2019. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kjetil Jansrud mener at et eget opplegg for Henrik Kristoffersen utenfor landslaget kan være en god løsning neste sesong.

Mandag kom dommen at Henrik Kristoffersen tapte rettssaken mot Norges Skiforbund om å profilere personlige sponsorer på hjelm.

Norges Skiforbund vant saken fullt ut.

Kjetil Jansrud er klar i svaret når han får spørsmål om han får nok støtte til å konkurrere på lik linje med alle andre.

– Ja, det synes jeg. Jeg opplever at den støtten og pengene Skiforbundet bruker på oss har gitt oss muligheten over mange år til å konkurrere med de aller beste. Det har vi gjort, og jeg føler at vi fortsatt har rammene som trengs til å prestere. Hvis noen er uenig med det, så får ikke jeg gjort noe med det. Har man lyst til å bli fly privat mellom renn, så kan man også betale selv, sier Kjetil Jansrud til TV 2.

Veteranen mener konflikten har preget resten på alpinlandslaget.

– Den har påvirket oss i det store bildet i mange år, men det her er jo også en sak med mange lag, med en person som gjerne har et litt annet inntrykk av hvordan hans hverdag som alpinist er, og hvor mye hjelp og støtte han finner i sine lagkamerater, sier 33-åringen til TV 2.

– Ønsker ting som kanskje ikke er forenelig

Derfor tror Jansrud at et eget opplegg for Kristoffersen utenfor landslaget kommende sesong vil være en god løsning for alle parter.

– Sånn som jeg forstår det er det vanskelig å sy sammen det opplegget Henrik ønsker, kontra hva forbundet kan tilby. Vi har ganske klare meninger om hvordan et lag skal fungere, så alle opplever at de har utviklingsmuligheter og blir tatt godt vare på. Sånn jeg opplever Henrik ønsker han å ha ting som kanskje ikke er forenlig med å jobbe sammen som en gruppe, sier Jansrud tydelig.

– Så det kan være klokt for Kristoffersen å finne et eget opplegg fremover?

– Ja, i alle fall deler av det - som han vil. Men jeg mener at vi også må legge til rette for at han kan lykkes. Vi kan ikke bare stå å verne om våre ting, men det må sørges for at det som gis for at han skal lykkes ikke kan gå på bekostning av andre som ønsker å lykkes. Så der må man bare sy sammen noe som fungerer, og det er jeg helt sikker på at de klarer, presiserer han.

33-åringen mener at laget nå må trekke i samme retning, for å dra nytte av hverandre.

– Med mange års erfaring av hva kultur er og hvordan det bygges i grupper, er jeg en person som liker å ha personer rundt meg som også har ambisiøse mål og skaper en gruppe hvor det er umulig å tenke at jeg er best i verden på alt. Jeg har mye å lære. Det er sånn en gruppe bygger styrke sammen, understreker Vinstra-kjøreren.

– Avhengig av at alle står for det samme

Landslagskollega Aleksander Aamodt Kilde forteller at fartslaget nå retter fokuset fremover.

– Det har jo vært pågående de siste tre årene, så vi har jo visst om det lenge. Nå er det kommet en dom og det er blitt som det er blitt. Det er greit å ha det ute av bildet enn så lenge. Det som gjelder nå er å ha fokuset på det som er viktig. Nå er det andre ting som er satt litt høyere på listen, det å få tak i flinke samarbeidspartnere og trenere som kan være med på å skape et winning-team, sier Aleksander Aamodt Kilde til TV 2.

– Tror du for at det skal bli mindre påkjenning for dere og kanskje mindre konflikter innad i laget at det rett og slett er bedre å bare kjøre sitt eget løp?

– Vi tenker jo litt på det som lag så er vi avhengige av at dynamikken er riktig og at alle står for det samme. Om det er en som velger å ikke samarbeide så er det veldig kjipt for et helt lag. Da er bare spørsmålet om alle står for det samme. Det skal ikke jeg uttale meg om. Jeg er hvert fall veldig avhengig av de rundt meg som lag. Det vet jeg at også Kjetil står for og Adrian som jeg reiser mye sammen med, sier Aamodt Kilde til TV 2.

Lik TV 2 Sporten på Facebook