Messi-beskjeden som overrasket Luis García

– Siden den gang har jeg fulgt med, sier Luis García (40) om Lionel Messi (31).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool mot Barcelona på TV 2 og Sumo tirsdag kveld fra klokken 20.00.

Lionel Messi viste sitt utrolige nivå med sine to fulltreffere mot Liverpool i 3-0-seieren i Champions League-semifinalen forrige uke.

Med sitt utsøkte frispark til 3-0 har han gjort det til en tilnærmest umulig oppgave for Liverpool å ta seg til finalen i Madrid 1. juni.

Av mange er argentineren for lengst utropt til tidenes beste fotballspiller. Enda flere mener Lionel Messi er den beste aktive nå, og at han har vært det i en rekke sesonger.

– Jeg husker faktisk ikke første gang jeg så Messi, innrømmer Luis García til TV 2.

Rijkaard-spådom overrasket

Den tidligere Liverpool-yndlingen, som tirsdag kveld gjester TV 2s Champions League-studio, var Barcelona-spiller da Messi begynte å banke på døren til førstelaget i 2003/04 etter å ha herjet i flere år for aldersbestemte lag.

– Han var 16 år da han var med oss på sesongoppkjøring. Han spilte to-tre kamper. Du så at det var en kvalitetsspiller der. Han var veldig god på små flater og et svært godt venstrebein. Men jeg har sett veldig mange gode spillere som kommet opp på førstelaget, men som ikke klarer å ta det siste nivået på grunn av mentaliteten og andre aspekter, sier Luis García.

40-åringen kunne ikke forestille seg hva Messi etter hvert skulle bli.

– Jeg ble overrasket da Frank Rijkaard sa til meg «denne gutten blir god, han er spesiell», for den gangen spilte han på andrelaget og var 17 år, men siden da fulgte jeg med, forteller Luis García.

Luis García forlot Barcelona til fordel for Liverpool august 2004. To måneder senere gjorde fikk 17 år gamle Messi sin debut for Barcelona som tidenes yngste av daværende trener Frank Rijkaard.

– Han har overrasket alle

Resten er et eventyr. Messi står med 600 mål på 683 kamper og har vunnet alt som kan vinnes med Barcelona flere ganger. Fem ganger har han fått utmerkelsen for verdens beste spiller.

– Ingen kunne forestille seg at han skulle bli det han er blitt. Det har overrasket alle, men vi er heldige som får oppleve ham, mener Luis García.

Messi spiller bare sin andre kamp på Anfield tirsdag kveld. Han var i 2007 med på å vinne 1-0 etter scoring av Eidur Gudjohnsen, men Barcelona røk ut på bortemålsregelen i åttedelsfinalen i Champions League etter Liverpools 2-1-seier i Camp Nou. Liverpool tapte senere finalen i Aten 1-2 for Milan den sesongen.

– Sannsynligvis verdens beste spiller. Det kommer til å bli en virkelig tøff batalje. Vi holdt ham i sjakk i 88 minutter i forrige kamp, men likevel utrettet han noe spesielt. Det viser at du må være konsentrert i samtlige 90 minutter. Du kan ikke være redd for å dumme deg ut mot ham, sier Liverpool-spiller Trent Alexander-Arnold, som er ventet å være tilbake i startoppstillingen i returkampen etter å ha vært benket til fordel for Joe Gomez i første oppgjør.