BENKET: Nicklas Bendtner sliter med spilletiden i Rosenborg.
BENKET: Nicklas Bendtner sliter med spilletiden i Rosenborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

– Et kjempeproblem at han fortsatt er i Rosenborg

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener Eirik Horneland ønsker å gi en beskjed til dansken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nicklas Bendtner har kun startet to kamper hittil i sesongen. I går uttalte dansken at han ikke forstår hvorfor han ikke får mer spilletid. Bendtner beskriver situasjonen som uholdbar.

– Jeg forstår det ikke helt. Jeg er i god form og jeg arbeider hardt. Men jeg har ikke snakket med treneren, så jeg vet ikke hvorfor, sa Bendtner til VG og andre medier på Lerkendal mandag formiddag.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener Bendtner er blitt et problem for Rosenborg. Mathisen påpeker at spissen ikke presterte i fjor, og at han heller ikke hadde en optimal oppkjøring ved å sone en dom i Danmark.

– At han fortsatt er i Rosenborg er et kjempeproblem. Jeg tror nok at både Rosenborg og Bendtner skule ønske at han faktisk var i en annen klubb, sier Mathisen.

31-åringen etterlyste en forklaring fra Horneland på hvorfor han ikke er en del av startelleveren. Fotballeksperten er ikke i tvil om at benkingen er en beskjed fra Rosenborg-treneren.

– Det er selvfølgelig en beskjed til Nicklas Bendtner om at skal du levere noe som helst på Lerkendal i tiden som kommer, så må du prestere bedre på trening og gi mer til kollektivet. Horneland vil spille fotball som setter veldig høye krav til løpskapasitet og god form. Der har ikke Bendtner vært på veldig lang tid. Han ser litt mett og ferdig ut, sier Mathisen.

TV 2-eksperten sier at vrakingen viser hvordan Horneland er som trener.

– Han gir blaffen i hvem du har vært tidligere i karrieren, hva du heter og hvor mye du tjener. Han vil spille med de som gjør Rosenborg best mulig.

For at Bendtner skal få mer spilletid fremover sier fotballeksperten at dansken må vise frem fotballspilleren han en gang var.

– Han kan være Eliteseriens beste spiss om han er motivert og på sitt beste, men det begynner å bli veldig lenge siden han var det.