TILBAKE PÅ ANFIELD: Luis Suárez (til venstre) trente på Anfield-gresset mandag kveld. Ett døgn senere er det alvor mot Liverpool i den andre Champions League-semifinalen.
TILBAKE PÅ ANFIELD: Luis Suárez (til venstre) trente på Anfield-gresset mandag kveld. Ett døgn senere er det alvor mot Liverpool i den andre Champions League-semifinalen. Foto: Lee Smith

– Det blir historieløst plutselig å hate ham

Luis Suárez (32) forventer selv en varm velkomst når han for første gang som Barcelona-spiller er tilbake på Anfield.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool mot Barcelona på TV 2 og Sumo tirsdag kveld fra klokken 20.00.

Luis Suárez er for første gang tilbake på Anfield siden han ble solgt fra Liverpool til Barcelona etter den forrykende 2013/14-sesongen som nesten endte i ligatittel.

– Det er spesielt å komme tilbake etter å ha hatt flere gode år her. Jeg kommer alltid til å være takknemlig for hvordan jeg ble mottatt. Jeg har elskverdige minner fra tiden min i Liverpool, sier superspissen, som tok seg god tid til å snakke med pressen dagen før han kan skyte gamleklubben ut av Europa og eget lag til Champions League-finalen.

Etter at han forsøkte å streike gjennom en overgang til Arsenal sommeren 2013 ble han likevel værende. Den påfølgende sesongen var han nær ved å skyte Liverpool til ligatittelen, men det endte med andreplass – og en overgang til Barcelona for Luis Suárez.

I en tid der spillere sjelden feirer for scoring mot sine tidligere klubber, jublet Suárez som besatt da han styrte inn 1-0-målet mot Liverpool forrige uke.

– Jeg har all respekt i verden for Liverpool-fansen. Jeg er veldig takknemlig overfor dem. Scorer jeg et mål mot Liverpool her, feirer jeg ikke på samme måte, sier Suárez, som scoret 82 må på 133 kamper for Liverpool.

Barcelona kommer til Merseyside med 3-0-ledelse fra første kamp.

Ekspert: – Suárez ga alltid alt for å vinne

Suárez hisset på seg flere Liveprool-supportere i første kamp.

– Etter at Suárez var litt tøff mot Liverpool-forsvarerne og klaget til dommeren leste jeg mange kommentarer fra Liverpool-supportere på sosiale medier som ikke var veldig fornøyde, men på slutten kommer han til å bli applaudert. Han spiller for Barcelona, men han er veldig glad Liverpool. Det er lidenskapen han har, og han prøver alltid å stå opp for sitt lag, sier tidligere Barcelona- og Liverpool-spiller Luis García til TV 2.

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller mener det er egenskapene som gjorde at de elsket ham som nå gjør at mange nå lar seg provosere.

– De samme supporterne virkelig omfavnet og elsket ham for alltid å gi alt for å vinne. Da blir det historieløst plutselig å hate ham, men sånn er vel folk. De reagerer når det er mot eget lag. Jeg regner med at Suárez først og fremst får en veldig god velkomst, sier han.

Barcelona-kamerat Philippe Coutinho er også tilbake på Anfield. Brasilianeren presset gjennom en overgang i januar i fjor, men har så langt ikke slått ut i full blomst i Barcelona.

– Luis Suárez har satt klarest avtrykk av dem. Han ga alltid alt for å vinne. Philippe Coutinho var ujevn. På sitt beste var han suveren, men utrolig svak på sitt dårligste. Suárez var en jevnt god lagspiller hele veien, Stamsø-Møller.

Takker Liverpool for utviklingen

Suárez forventer at han får en varm velkomst når han løper ut på Anfield.

– Med tanke på all jobben jeg la ned i Liverpool og min takknemlighet overfor klubben. Jeg var der i tre og et halvt år, og i fire-fem år sto klubben utenfor Champions League før vi kom tilbake der. Folk vet hvilket arbeid jeg la ned. Jeg tror det blir mer applaus enn piping, sier den 32 år gamle superspissen.

Suárez mener tiden i Liverpool er avgjørende for at han ble Barcelona-spiller.

– Tiden i Liverpool hjalp meg på så mange måter. Den gjorde meg mer profesjonell og den modnet meg. Å ha spillere med stor erfaring rundt meg gjorde at jeg ble enda bedre. Å være kaptein for Liverpool var et av mine stolteste øyeblikk i karrieren. Det kommer jeg aldri til å glemme, sier Suárez.

Liverpool, som må klare seg uten Roberto Firmino og Mohamed Salah, kommer til å gå rett i strupen på Barcelona, spår Luis Suárez.

– Fra første sekund kommer de til å sette oss under press med entusiasmen fra fansen i ryggen. Vi må unngå å gi bort dumme frispark, for de har høye spillere. Vi må ikke ende opp med at de får kampen i deres spor, sier han.