Kapteinen sendte City til himmels: – Et skudd for historiebøkene

Leicester sto lenge i mot Manchester City. Så tok Vincent Kompany ansvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City - Leicester 1-0 (0-0)

Se vinnermålet til Kompany i vinduet øverst!

71 minutter tok det før Manchester City fikk scoringen de trengte i tittelkampen. Men så steg kaptein Vincent Kompany fram og sendte City og Etihad Stadium til himmels.

– Det er første gang han treffer fra langt hold, og han treffer som jeg knapt har sett noen andre gjøre. Det var et prosjektil, det var et skudd for historiebøkene. Det var en scoring som betyr at Manchester City beholder initiativet. At Manchester City har skjebnen i egne hender. Det er den beste følelsen i verden og det er 33 år gamle Vincent Kompany, kapteinen som sørger for det. Du verden for en mann på en kveld som denne, sier TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

– Han er en legende. Det var han før denne fotballkampen, men det der er en stor idrettsmann som står frem i et sånt øyeblikk som dette. Og drar fram noe som ingen visste at han hadde når det gjelder som mest, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

«Ikke skyt, ikke skyt»

Hovedpersonen selv kunne fortelle at det ikke var mange som ville at han skulle ta det avgjørende skuddet.

– Jeg har ikke scoret denne sesongen, men jeg føler alltid i store øyeblikk som dette, at jeg kommer til å gjøre noe. Jeg vet ikke om det blir en heading eller hva, men jeg føler alltid at jeg kommer til å gjøre noe. I dag var det litt frustrerende, for alle sa «Ikke skyt, ikke skyt», jeg kunne høre det skikkelig godt, sier Kompany til Sky Sport og ler før han fortsetter:

– Jeg tenkte, vent litt, jeg har ikke kommet så langt i karrièren min for at unge spillere skal fortelle meg når jeg kan skyte eller ikke. Jeg bare skjøt.

City-kapteinen forteller at det ikke er første gang han har blitt fortalt at han ikke skal skyte.

– Det er en morsom historie, for det er 15 år med toppfotball der folk har sagt til meg «ikke skyt, ikke skyt», spill ballen videre. Og i 15 år har jeg sagt at en dag kommer jeg til å ha et skudd utenfor boksen, og jeg kommer til å score et mål, og dere kommer til å være veldig fornøyd med det. Og i dag skjedde det, og det var et bra mål. Vi har ikke oppnådd noe ennå, men det var en viktig seier mot et veldig godt lag, sier Kompany.

Men City fikk ingen enkel jobb mot Leicester. Dét var Bernardo Silva klar på etter kampen.

– Det var en veldig vanskelig kamp. Vi spilte mot et godt lag, med fantastiske spillere som prøvde å spille og for at man skulle få ballen tilbake måtte man løpe mye. Så igjen, det var en veldig vanskelig kamp for oss. Heldigvis scoret kapteinen vår et fantastisk mål og vi vant kampen. Nå har vi en kamp igjen i Premier League, en kamp igjen i FA-cupen, og vi vil prøve å vinne begge for at vi skal vinne de titlene vi kan i England, som vil gjøre dette året til et fantastisk et for oss, sier Silva til Sky Sport

– Leicester har levert perfekt

Den første omgangen resulterte i null scoringer på Etihad Stadium og det takket være et velorganisert Leicester som ikke gjorde det enkelt for titteljagende Manchester City.

Den første halvtimen skapte City omtrent ikke en eneste stor sjanse og eneste skuddet på mål for vertene kom etter ti minutter.

Men etter passerte 30 minutter endret kampbildet seg. Vertene presset i angrep, og ti minutter før pause fikk Sergio Agüero stolpetreff.

– Desperasjonen begynner å lyse gjennom øynene til Manchester City-spillerne. De trykker Leicester lenger og lenger bakover, sier Hangeland.

– Leicester har gjennom stort sett hele førsteomgangen levert perfekt, fortsetter han.

Stolpen og Leicester sto i mot City-presset, og det sto 0-0 til pause.

– Nervene er i helspenn i Manchester, og selvfølgelig også i Liverpool. Enn så lenge så mangler Agüero og city scoringen som bringer dem tilbake på tabelltoppen før den avsluttende runden på søndag. Men en omgang gjenstår på Etihad. En fascinerende duell Manchester City og Leicester City, sier kommentator Alsaker når dommer Mike Dean blåste av til pause.

0-0 etter 60 minutter

City gikk hardt ut eter hvilen og det ble en annen start på den andre omgangen. Leicester ble spilt lave og måtte stå å forsvare seg ved sin egen 16 meter det første kvarteret.

Leicester fikk brutt opp og Harry Maguire kom til en kontring i det tavlen passerte timen spilt, men avslutningen til James Maddison endte en halvmeter utenfor City-målet.

Dermed var det ingen mål i løpet av den første timen. Det var første gangen for Manchester City på Etihad denne sesongen.

Kapteinen tok ansvar

I det 68. minutt så nok hele Etihad ballen i mål da Leicester rotet bort ballen i eget forsvar og den til slutt havnet hos Agüero, men Kasper Schmeichel leverte en kjemperedning for gjestene.

Men minutter senere tok kapteinen ansvar. Vincent Kompany smelte til fra 25 minutter og sendte ballen vakkert i krysset bak Schmeichel. Dermed ledet City 1-0.

– Nå er angsten borte, fordrevet av et kanonskudd fra den belgiske kapteinen og ledestjernen, Vincent Kompany, sier kommentator Alsaker om allsangen til City-fansen etter den forløsende scoringen.

Stor Leicester-mulighet

Like før slutt fikk Kelechi Iheanacho en enorm mulighet for Leicester, men helt alene på kanten av feltet gikk spissen for direkteskudd som endte langt utenfor City-målet.

Men flere scoringer ble det ikke i noen av endene, og City tok tre ekstremt viktige poeng i tittelkampen.