UAVGJORT:  Chidera Ejuke sitt mål sikret ett sterkt bortepoeng for Vålerenga borte mot Viking.
UAVGJORT: Chidera Ejuke sitt mål sikret ett sterkt bortepoeng for Vålerenga borte mot Viking. Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix

VIF tok sterkt bortepoeng med ti mann: – Det vitner om god lagmoral

Vålerenga måtte spille med ti mann siste halvtimen av kampen mot Viking, men kriget med seg ett poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Viking - Vålerenga 1-1 (0-0)

Saken oppdateres!

Med en halvtime igjen å spille fikk Vålerengas Mohammed Abu marsjordre i Stavanger. Men Vålerenga sto imot presset fra Viking og fikk med seg et sterkt bortepoeng.

– Det er sterkt å gå opp til 1-0 og til slutt klare 1-1. Det vitner om god lagmoral, sier VIF-trener Ronny Deila til TV 2.

Målscorer Chidera Ejuke er enig med VIF-treneren.

– Det var litt vanskelig, fordi det var høyt press fra motstanderne, men vi jobbet veldig hardt og forsvarte oss godt. Det er godt å få ett poeng på den måten. Det er positivt å komme hit å få med oss ett poeng med én mann mindre, sier målscoreren.

Viking hadde høyt press på Vålerenga fra start, men Tommy Høiland var alt i alt fornøyd.

– Det er for dårlig av oss å slippe inn et mål mot ti mann, men det er sånt som skjer. Jeg er skuffet over at vi ikke får med oss tre poeng, men samtidig har vi hatt marginene på vår side tidligere i sesongen. Av og til er det stang ut, sier Høiland til TV 2 etter kampen.

– Er det mer frustrasjon over bare å klare et poeng her?

– Det er klart, alle poeng blir viktige i slutten av sesongen. Vi kommer til å kjempe der nede i sumpen, holdt jeg på å si, mot nedrykk, så vi tar med oss de poengene vi får, sier Høiland.

Trener Bjarne Berntsen var fornøyd med lagets prestasjoner.

– Jeg er veldig fornøyd med moralen i laget og måten vi jobber på hele veien. Synd at vi ikke scoret på en av de store sjansene i førsteomgang, men det var først og fremst på grunn av den glimrende keeperen til Vålerenga som hadde to kjemperedninger. Så er jeg veldig fornøyd med å komme tilbake igjen når Vålerenga tar ledelsen, sier Viking-treneren.

Høyt Viking-press

Hjemmelaget trykket til fra start og Vålerenga hadde til tider nok med å henge på.

Etter 12 minutter kom kampens første store sjanse, signert Viking og Ylldren Ibrahimaj. Men skuddet fra hjemmelagets nummer 20 ble reddet av en beinparade av Adam Larsen Kwarasey

Vålerenga hadde mye ball, men det var Viking som var farligst frempå de første 20 minuttene.

I det 28. minutt kom Vålerengas første sjanse av det store slaget.

Etter en corner endte ballen til slutt hos Matthías Vilhjálmsson som avsluttet fra rundt ti meter, men skuddet gikk like utenfor mål.

Viking fortsatte å trykke på utover i den første omgangen, og Vålerenga hadde også sine muligheter. Men det endte målløst til pause.

Abu med to gule på tre minutter

Like etter hvilen fikk Bård Finne en god mulighet til å sende gjestene i ledelsen, men Iven Austbø i Viking-målet var der han skulle være.

I det kampen skulle passere timen spilt pådro Mohammed Abu seg to gule kort på knappe tre minutter, og det i to situasjoner mot samme spiller.

To ganger la Abu Zlatko Tripic i bakken og dommer Tommy Skjerven ga Vålrenga-spilleren marsjordre. Dermed var gjestene redusert til ti mann med en halvtime igjen å spille.

To mål på rappen

Med én mann mindre klarte Vålerenga likevel å gå i ledelsen på SR-Bank Arena. Innbytter Deyver Vega fant Chidera Ejuke i boksen som sikkert satte inn 1-0 for gjestene.

Gleden ble derimot kortvarig for Vålerenga, for knappe to minutter senere banket Tommy Høiland inn utlikningen for Viking.

Viking presset Vålerenga mot slutten av kampen som hadde mer enn nok med å forsvare seg. Men forsvarte seg klarte de, og Viking fikk aldri inn sin andre nettkjenning. Dermed endte det med poengdeling.