– Jeg kan ikke ha det slik i en sesong til

SKUFFENDE SESONG: Mohamed Elyounoussi fikk en sjelden sjanse for Southampton i 0-3-tapet mot Ryan Fredericks og West Ham i helga .
SKUFFENDE SESONG: Mohamed Elyounoussi fikk en sjelden sjanse for Southampton i 0-3-tapet mot Ryan Fredericks og West Ham i helga . Foto: Ian Walton
Mohamed Elyounoussi vil ta en prat med sjefen.

Lørdag var Mohamed Elyounoussi endelig tilbake på banen for Southampton igjen, i 0-3-tapet borte mot West Ham.

Da hadde det gått 69 dager siden forrige gang nordmannen var i aksjon.

– Det var fint å få muligheten. Nok en gang var jeg nær scoring, men jeg var i det minste med på å skape sjansene våre og fikk spille 90 minutter. Jeg føler jeg leverte til godkjent. Men jeg vil alltid vinne og score, så det er litt kjipt, sier Moi til TV 2.

Skademareritt
Totalt har han fått spille 791 minutter med Premier League-fotball denne sesongen.

For en som lever av å score mål og servere målgivende pasninger er det vondt å stå med null målpoeng idet én kamp gjenstår.

– Det er skuffende, selvfølgelig. Nå ser jeg fram til å jobbe hardt i sommer og komme tilbake i ordentlig form. Jeg har slitt gjennom hele sesongen. Det har gått fra den ene skaden til den andre, og det ødelegger så mye. Form og rytme forsvinner helt. Jeg skylder ikke bare på det, jeg kunne vært flinkere selv. Men nå vil jeg bare legge det bak meg og se framover mot oppkjøringen til neste sesong, sier Elyounoussi.

Han er blitt grisetaklet på trening av en lagkamerat, som resulterte i en ankelskade. Deretter fulgte en hamstringskade, som han deretter slo opp igjen fordi han var utålmodig og returnerte for tidlig.

Også mot West Ham i helga fikk han en smell i foten - som var ganske symptomatisk for sesongen. Moi håper den skaden blir av det kortvarige slaget.

Han var uansett fast bestemt på å stå på banen i 90 minutter, til tross for at også krampa meldte seg i kamprustne bein utover i 2. omgang.

– Jeg beit tenna sammen og kriget meg gjennom den kampen. Jeg kjente krampa etter 60 minutter, og den satt skikkelig etter 70. Det var så vidt jeg klarte å løpe. Det var spesielt, for jeg har aldri hatt noe særlig krampe før. Men jeg skulle ha de 90 minuttene, sier Moi.

Viktig sommer
Manager Ralph Hasenhüttl har ledet laget siden 5. desember, da Mark Hughes fikk sparken. Den tidligere RB Leipzig-sjefen har uttalt at han ser kvaliteter i Elyounoussi som han kan få bruk for, men Moi kommer til å be om en prat før han drar på sommerferie.

Der ser han etter forsikringer om at han er i framtidsplanene til østerrikeren.

– Han har sagt til meg at han ikke tviler på kvaliteten og ferdighetene mine. Jeg hadde kanskje trengt mer tid på det fysiske, det har tatt lenger tid enn jeg trodde. Det handler om å holde seg skadefri gjennom sesongen. Han er positiv til det jeg gjør på trening og til holdningen min.

– Du er i planene hans?

– Jeg føler det. Men jeg har ikke tatt en ordentlig prat med klubben, så det nærmer seg at jeg må gjøre det. Jeg er veldig motivert for å komme tilbake hit og krige for plassen. Jeg kan ikke gå én sesong til slik det er nå. Det blir opp til meg å vise at jeg kan levere.

– Når tar du praten med manageren?

– Det blir nå før sommeren, forsikrer Elyounoussi.

Han kostet 170 millioner kroner da han ble hentet fra Basel sist sommer.

Lik TV 2 Sporten på Facebook