LANDSTREFF: Dette bildet er tatt under landstreffet i Kongeparken i 2018, og er et illustrasjonsbilde.
LANDSTREFF: Dette bildet er tatt under landstreffet i Kongeparken i 2018, og er et illustrasjonsbilde. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

To russ har anmeldt voldtektsforsøk i Kongeparken

To jenter har anmeldt to ulike forsøk på voldtekt under russens Landstreff i Kongeparken ved Stavanger i helgen. Politiet etterforsker sakene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver Aftenbladet.

– Den ene saken ble registrert i våre systemer fredag kveld. Den andre natt til lørdag, sier jourhavende jurist Tor Arvid Bruskeland i Sørvest politidistrikt.

Han bekrefter at de fornærmede er russejenter som deltok på arrangementet. De anmeldte voldtektsforsøkene til personalet som var til stede i Kongeparken.

Politiet etterforsker nå forholdene.

– Vi jobber med å innhente informasjon om de anmeldte forholdene. Vi er i startfasen av etterforskningen, men det er allerede tatt avhør i sakene, sier politifaglig etterforskningsleder Helge Kvia i Felles straffesaksinntak i Sørvest politidistrikt.

Politiet har registrert totalt fire sedelighetssaker under Landstreffet i helgen. De to andre sakene er seksuell handling uten samtykke. Totalt hadde politiet 85 oppdrag knyttet til arrangementet.

(©NTB)