Former Spanish football player Luis Garcia attends the draw for the round of 16 of the UEFA Champions League football tournament at the UEFA headquarters in Nyon on December 17, 2018. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Soccer Football - Champions League - Liverpool Press Conference - Anfield, Liverpool, Britain - May 6, 2019   Liverpool manager Juergen Klopp during a press conference   Action Images via Reuters/Carl Recine

Semifinalehelten fra 2005 til TV 2: – Er det én klubb som kan gjøre et sånt comeback, er det Liverpool

Men tidligere Liverpool-spiller Luis García (40) tviler på et nytt mirakel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool mot Barcelona på TV 2 og Sumo tirsdag kveld fra klokken 20.00.

Det spøker mildt sagt for Liverpools sjanser til å nå Champions League-finalen i Madrid etter å ha tapt 0-3 i den første semifinalen mot Barcelona på bortebane forrige uke.

Siden den gang har både Roberto Firmino og Mohamed Salah havnet på skadelisten og er uaktuelle til tirsdagens returoppgjør.

Luis García, som scoret det avgjørende målet til Liverpool mot Chelsea i semifinalen i Champions League for 14 år siden, mener det aller meste nå taler mot gamleklubben.

– Vi må være ærlige. Det hjelper ikke å ha falske forhåpninger, for det kommer til å bli veldig vanskelig. Vi er blitt vant til å se fantastiske comeback-kamper på Anfield. Nå er Liverpool også i en vanskelig situasjon med skadene på Salah og Firmino, som begge er veldig viktige spillere, sier Barcelona-fødte Luis García til TV 2.

– Nå møter de et av de beste lagene i verden, om ikke det beste. De spiller med stor selvtillit og de kunne hvile spillerne i helgen, mens Liverpool ikke kunne gjøre det. Alle tingene taler mot Liverpool, men det er alltid en mulighet. Er det én klubb som kan klare et sånt comeback, er det Liverpool, fortsetter Luis García, som gjester TV 2s Champions League-studio tirsdag.

– Aldri opplevd det samme andre steder

Den tidligere supporteryndlingen på Anfield var med da Liverpool hentet opp 0-3 til 3-3 og vant på straffesparkkonkurranse i Champions League-finalen mot Milan i 2005. Samme sesong tok de seg akkurat videre fra gruppespillet etter å ha snudd 0-1 til 3-1 etter pause hjemme mot Olympiakos.

– Evnen til å slå tilbake er en kombinasjon av troen hos spillerne og klubbens historie. Atmosfæren fansen lager på og rundt stadion på kampdag er veldig, veldig spesiell. Jeg har spilt i mange forskjellige lag og ligaer, men jeg har aldri opplevd det samme som i Liverpool. Champions League-kvelder på Anfield er veldig spesielt, sier Luis García.

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller ser ikke for seg at Liverpool skal klare det med både Salah og Firmino utilgjengelige, men han tror Liverpool kommer til å gå til kampen med tro på at de kan snu den.

– Scorer Liverpool det første målet i løpet av et kvarter, er jeg helt sikker på at det kan bli et voldsomt kok, men det vanskeligste er ikke å score de målene, men ikke å slippe inn. Luis Suárez er tilbake på Anfield. Vi så på i første kamp at han er på jobb og ikke bryr seg om hvem han møter, og sånn skal det være. Så har vi Lionel Messi, som omtrent er umulig å stoppe. Du kan prøvde å ta ham ut og være veldig god mot ham, og det synes jeg Liverpool var i store deler sist, men han gjorde så mye ut av de smulene han fikk i den kampen. Han er på et helt annet nivå, sier Simen Stamsø-Møller.

Øyner håp etter fjorårets kollaps

Liverpool-spiller Trent Alexander-Arnold har selv vært på en av de magiske kveldene på Anfield, men som tilskuer. Den lokale høyrebacken så Liverpool slå ut Dortmund etter å ha havnet tidlig i trøbbel mot den tyske storklubben. Det endte med finale i Europaligaen mot Sevilla den sesongen.

– Det var en av disse spesielle kveldene. Da husker du alltid hvor du er. Jeg er sikker på at fansen tror at vi har det i oss, spesielt med dette laget. Det er er en motbakke som venter oss, men det er viktig å ha troen, sier han.

Forrige sesong røk Barcelona ut av Champions League etter å ha slått Roma 4-1 på hjemmebane. I den italienske hovedstaden vant Roma 3-0 og tok seg videre på det éne bortemålet de fikk med seg fra Camp Nou.

– De scoret bortemålet vi ikke klarte, poengterer Jürgen Klopp, og fortsetter:

– Det gir oss håp. Jeg vil ikke sitte her og finne en grunn til at Barcelona-spillerne skal bli enda mer motiverte. Barcelona gjorde elleve endringer på laget i helgen. Vi kan ikke sammenligne oss med Roma eller noen andre, men det trenger vi heller ikke. Vi får se hva utfallet blir.

Simen Stamsø-Møller forventer at Klopp stiller med sitt sterkeste lag tirsdag.

– Det ville vært veldig rart om han tenker på Wolverhampton, men utover kampen mot Barcelona kan han gjøre det, sier TV 2s fotballekspert.