IKKE FORNØYD: Nicklas Bendter har blitt godt kjent med benken denne sesongen. Han beskriver situasjonen som uholdbar ovenfor VG.
IKKE FORNØYD: Nicklas Bendter har blitt godt kjent med benken denne sesongen. Han beskriver situasjonen som uholdbar ovenfor VG. Foto: Wold, Ole Martin/NTB Scanpix

Bendter etterlyser forklaring på «uholdbar» situasjon

Nicklas Bendtner beskriver tilværelsen på benken som uholdbar og forstår lite om hvorfor han blir vraket kamp etter kamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-stjernen har kun startet to kamper hittil denne sesongen, og beskriver situasjonen som uholdbar ovenfor VG.

Han stiller seg uforstående til hvorfor Eirik Horneland plasserer ham på benken og ønsker svar på hvorfor. Det melder både VG og Adresseavisen.

– Jeg forstår det ikke helt. Jeg er i god form og jeg arbeider hardt. Men jeg har ikke snakket med treneren, så jeg vet ikke hvorfor, sier Bendtner til VG og andre medier på Lerkendal mandag formiddag.

Han legger til at han støtter Horneland og det laget Rosenborg-treneren tar ut til kamp, men at han ikke har fått noen forklaring på hvorfor han selv ikke er i starteleveren.

– Ja, jeg vil tro at det finnes en forklaring på hvorfor jeg ikke spiller. Han har fortalt dere mye, men har ikke fortalt meg noe. Jeg er uforstående overfor situasjonen. Men jeg arbeider hardt på trening, som dere kan se. Og det går bra, så jeg er klar, sier dansken til VG.

Horneland: – Vi har ingen i fryseboksen her

Bendtner håper på mer spilletid fremover, men ønsker ikke å være i situasjonen han befinner seg i nå stort lenger.

– Jeg håper på mer spilletid og i en annen rolle enn nå, for den jeg har nå er uholdbar.

Horneland forklarer mandag til Adresseavisen hvorfor Bendtner nok en gang ble plassert på benken.

– Vi har ingen fryseboks her. Men jeg hadde lyst til å gi muligheten til de som var utpå her. Og jeg synes de responderte godt. Det er gledelig for meg, og gledelig for guttene, sier Rosenborg-treneren til avisen.

På direkte spørsmål om vrakingen er et signal på at Bendtner er ferdig i Hornelands Rosenborg-lag, svarer treneren følgende:

– Nei. Det handler om at alle mann må brette opp ermene, og gå på for Rosenborg og laget. Jeg er glad jeg gjorde det jeg gjorde.

«Bendtner har ingen fremtid»

Danske medier har også vært på ballen rundt Bendtners situasjon. Mandag publiserte danske BT og Ekstrabladet artikler med titlene «Ingen fremtid på laget» og «Bendtner har ingen fremtid».

Artiklene er begge basert på Adresseavisens sportskommentator Birger Løfaldli sin kommentar etter søndagens kamp mot Sarpsborg, der Bendtner nok en gang var henvist til benken.

– I de siste blytunge RBK-ukene har det vært så mye å debattere at situasjonen rundt Nicklas Bendtner har havnet i skyggen. Det som skjedde under Sarpsborg-kampen var i realiteten et nådestøt mot ham fra Rosenborgs pressede hovedtrener, skriver Løfaldli.

– Da han bestemte seg for å sette innpå Søderlund, fortalte Horneland at den tidligere Juventus- og Arsenal-spilleren for tiden er tredjevalg som spiss i Rosenborg, fortsetter sportskommentatoren.