VOLTEKTSIKTET: Seks brannmenn fra denne brannsatsjonen er siktet for gruppevoldtekt av en norsk kvinne.
VOLTEKTSIKTET: Seks brannmenn fra denne brannsatsjonen er siktet for gruppevoldtekt av en norsk kvinne.

Seks brannmenn suspendert etter at norsk kvinne anmeldte gjengvoldtekt i Paris

Seks franske brannmenn ble mandag framstilt for varetektsfengsling etter at en norsk kvinne anmeldte en gjengvoldtekt på en brannstasjon i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Påtalemyndigheten i Paris sa mandag morgen at de seks enten vil bli siktet for gjengvoldtekt eller for å ha unnlatt å hindre en forbrytelse.

Det ble mandag ettermiddag klart at de etter rettsmøtet fikk status som «vitne med rett til støtte».

Det er en status i fransk rettssystem som vil si at den anklagede har krav på juridiske råd i forbindelse med en høring.

De seks brannmennene er mellom 23 og 35 år gamle, ifølge franske medier.

Anmeldte lørdag

Avisen Le Parisien har tidligere meldt at kvinnen anmeldte forholdet lørdag, noe som førte til at tre brannmenn ble pågrepet samme dag. Dagen etter ble fire andre brannmenn pågrepet. Alle ble suspendert fra stillingene sine inntil videre.

Etter møtet i retten mandag er det klart at brannmennene fortsatt er suspendert.

Den franske avisen skriver at brannmennene, som tilhører det franske militæret, møtte tre kvinnelige norske studenter på en bar fredag kveld. Noen timer senere dro de videre til en annen bar, og ved firetiden lørdag morgen skal de tre kvinnene ha blitt med til kasernen der mennene jobber og bor. Det er her hendelsen skal ha funnet sted.

En av mennene hevder han og flere andre hadde frivillig sex med den fornærmede kvinnen.

– Seks eller sju menn

Kvinnen har forklart at hun hadde frivillig seksuell omgang med én av mennene inne på rommet hans, men at det utartet til gjengvoldtekt, ifølge avisen. Hun skal også ha forklart at hun ble voldtatt av seks eller sju menn, men at rommet var såpass mørkt at hun mener hun ikke vil kunne gjenkjenne dem.

Etter hendelsen skal hun ha låst seg inne på et toalett. Der skal hun ha blitt funnet av de to andre studentene flere timer senere. Kvinnen skal ha vært i sjokktilstand, skriver avisen.

Lørdag ble åtte brannmenn arrestert, men to av dem ble løslatt.

Tekniske undersøkelser

Politiet var mandag i gang med tekniske undersøkelser, og rommet til en av brannmennene ble sperret av.

Ledelsen i brannvesenet understreker at reaksjonene vil være strenge hvis anklagene viser seg å være riktige.

– Disse handlingene kommer ikke til å bli tolerert. De strider mot verdiene som forfektes av brannmennene i Paris, som skal oppføre seg eksemplarisk, noe som heldigvis er tilfellet med det store flertallet, sier oberstløytnant Gabriel Plus til Le Parisien.

Finnes brannmennene skyldig, risikerer de 20 års fengsel.

Utenriksdepartementet forteller til TV 2 at de ikke er kjent med saken utover det som har kommet frem i media, og har ingen ytterligere kommentarer.

(©NTB/TV 2)