Ble etterlyst i åsted norge

Tyvene stakk av, men glemte sistemann – nå er to av tre dømt

ÅSTED NORGE (TV 2): Politiet gikk ut i Åsted Norge med etterlysning av tre personer som brøt seg inn og stakk av med dyre ATV-er hos et bilopphuggeri i Steinkjer. Nå er to av gjerningspersonene dømt, og sistemann tiltalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre personer ble etter brekket hos Autometall i Steinkjer i juli i fjor etterlyst av politiet.

Disse ble raskt identifisert av politiet, etter flere tips fra de som så tyvene i Åsted Norge.

Nå er to av disse dømt.

En av dem møtte i tingretten i slutten av april, og ble dømt til betinget fengsel i 24 dager. Mannen må også betale 5.000 kroner i bot. Det var Trønder-Avisa som først meldte dette.

Den andre mannen ble dømt i mars, etter å ha vært tiltalt for flere forhold, inkludert innbruddet hos Autometall.

– Samlet dom ble 60 dager fengsel og 7.000 kroner i bot, opplyser politiadvokat Charlotte Karlsen til Åsted Norge.

Den siste saken er påtaleavgjort, og personen skal møte i retten senere.

– På sin plass

Daglig leder ved Autometall, Terje Iversen, hadde i forkant av brekket brukt mye penger på å oppgradere kameraovervåkningen på bilopphuggeriet.

Daglig leder ved Autometall AS, Terje Iversen, synes det er helt på sin plass at to av de tre innbruddstyvene nå er dømt. - Det må jo være en form for avskrekking, sier han. Foto: Privat
Daglig leder ved Autometall AS, Terje Iversen, synes det er helt på sin plass at to av de tre innbruddstyvene nå er dømt. - Det må jo være en form for avskrekking, sier han. Foto: Privat

– Helt suverent at det kom til sin rett. Først hadde lokalavisa Trønder-Avisa god dekning av saken, og så kom Åsted Norge inn i bildet, og da var det gjort, sier han.

Allerede påfølgende uke aksjonerte politiet mot flere adresser, og tre personer ble siktet. Iversen er glad for at to av dem nå har fått sin straff.

– Jeg synes det er helt på sin plass. Det må jo være en form for avskrekking her, for vi er svært lei av å få besøk av tyver. Jeg er glad for at alle involverte jobbet såpass godt med saken, både rettsvesen, politi, lokalavis og Åsted Norge, sier han.

Verdier for nesten 60.000 kroner

Det var rundt klokken 03.00 natt til mandag 30. juli i fjor at tre menn tok seg inn hos Autometall bilopphuggeri i Steinkjer.

Mennene ankom stedet i en Audi A6, og hadde med seg en tilhenger de skulle hente tyvegodset med.

Etter å ha klippet seg gjennom gjerdet til bedriften, snek de seg inn på området for å lete etter verdifulle gjenstander.

Tyvene fikk med seg verdier for mellom 50.000 og 60.000 kroner. Dette innebar blant annet to ATV-er, høyttrykkspylere og verktøy.

Glemte sistemann

For at tyvene skulle få med seg tyvegodset, måtte de få den medbrakte tilhengeren inn på området. Tyvene hentet en stokk fra skogholtet ved siden av området, og jekket inngangsporten opp fra hengslene.

INNESPERRET: En av tyvene måtte klemme seg gjennom porten, som de to andre tyvene allerede hadde stengt etter seg. Nå er to av personene dømt for brekket. FOTO: Privat/Politiet
INNESPERRET: En av tyvene måtte klemme seg gjennom porten, som de to andre tyvene allerede hadde stengt etter seg. Nå er to av personene dømt for brekket. FOTO: Privat/Politiet

Deretter trillet de hengeren inn ved lagerbygget, og lempet inn tyvegodset, før de kjørte ut fra området og stengte porten bak seg.

Men de hadde glemt én viktig ting. Nemlig tyv nummer tre.

Halvveis ute på veien, lyste bremselyktene, og Audien rygget noen meter tilbake til bilopphuggeriet, hvor de så på sistemann mens han strevde med å klemme seg igjennom inngangsporten for å komme seg ut.

Etterhvert kom også sistemann seg ut av porten, men noen dager senere ble han altså pågrepet av politiet, sammen med sine med-sammensvorne.

Ransakinger

I fjor høst viste TV 2-programmet Åsted Norge en reportasje om tyveriet, for å be publikum om hjelp til å identifisere de skyldige. Under innbruddet prøvde tyvene å skjule seg for overvåkingskameraene, men ansiktene deres kommer likevel til syne på opptakene.

Etter at reportasjen ble sendt, var det flere seere som mente å kjenne igjen tyvene, og som sendte inn tips.

PROGRAMLEDER: Jens Christian Nørve (i midten). Her sammen med politioverbetjent Rune Utne Reitan (t.v) og etterforsker Asbjørn Hansen (t.h.)
PROGRAMLEDER: Jens Christian Nørve (i midten). Her sammen med politioverbetjent Rune Utne Reitan (t.v) og etterforsker Asbjørn Hansen (t.h.) Foto: Eivind Senneset, TV 2

– Politiet foretok ransakinger på flere adresser etter tips mottatt i kjølvannet av reportasjen på Åsted Norge. Det ble funnet en del gods som ble stjålet fra Autometall i Steinkjer, men ikke alt har kommet til rette, sa etterforskningsleder Leif Gundersen til Åsted Norge i høst.

Alle tips som sendes inn til Åsted Norge i løpet av sending blir håndtert av politiet, og videre fulgt opp dersom de er av interesse. Dersom det kommer inn tips til Åsted Norge-redaksjonen i etterkant, blir disse straks oversendt til politiet.