NY KLUBB I BOKS: Kåre Ingebrigtsen og agent Stig Lillejord har kommet til enighet med Oostende. Ingebrigtsen har signert en toårskontrakt.
NY KLUBB I BOKS: Kåre Ingebrigtsen og agent Stig Lillejord har kommet til enighet med Oostende. Ingebrigtsen har signert en toårskontrakt.

Kåre Ingebrigtsen klar for belgisk klubb

Kåre Ingebrigtsen har funnet seg ny arbeidsgiver.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har takket ja til trenerjobben i den belgiske eliteserieklubben Oostende. Ingebrigtsen er enig med klubben om en toårskontrakt. Det bekrefter Ingebrigtsen og agent Stig Lillejord.

Oostende ble nummer 14 i den belgiske eliteserien denne sesongen.

Ingebrigtsen gleder seg til å gyve løs på en ny utfordring.

– Det er et veldig ålreit prosjekt. Jeg har fått bra kontakt med de jeg har pratet med underveis. Jeg føler at det er noe jeg virkelig har lyst til å være med på. Den belgiske ligaen er meget bra. Det ser jeg virkelig frem til, sier Ingebrigtsen til TV 2.

– Hvilket inntrykk har du fått av Oostende?

– Det er en liten klubb i Belgia, men med stort potensial. Med litt kløkt med tanke på struktur og overgangsmarkedet håper jeg at vi kan overraske litt i Belgia neste år. Vi skal underholde publikummet i Oostende, sier han.

Amin Nouri har vært på utlån i Oostende siden januar. Klubben ville ha ham med videre, men backen har bestemt seg for å returnere til Norge.

Under sine fire måneder i klubben spilte Nouri under tre forskjellige hovedtrenere og to klubbpresidenter.

– Det har vært litt mye, sa Nouri i et intervju med Eurosport nylig.

Ingebrigtsen har inntrykk av at det er ryddet opp i problemene.

– Det har stabilisert seg nå. Jeg har fått litt om bakgrunnen og hva som har skjedd. Jeg har pratet veldig mye med presidenten. Jeg er veldig rolig på det, sier han.

– Hvordan er det å være tilbake i manesjen?

– Jeg har vært ganske rolig på det. For meg var det mest interessante å være med på et lite eventyr utenfor Norge. Jeg ville prøve en ny fotballkultur og oppleve noe annet. Det synes jeg er storveis. Så gleder jeg meg til å komme tilbake på treningsfeltet og skape ting sammen med spillerne, sier han.

Oostende har tre kamper igjen. Ingebrigtsen skal bruke den neste tiden til å bli kjent med spillergruppen. Han ser for seg at det trengs noen forsterkninger for å løfte klubben noen hakk på tabellen.

– Spillerlogistikk blir et viktig tema fremover, sier han.

Ingebrigtsen ledet Rosenborg til tre seriemesterskap i perioden 2014-2018. Han fikk sparken 19. juli i fjor. Ingebrigtsen trodde han skulle i møte om en mulig spillerovergang med styreleder Ivar Koteng. I stedet fikk han beskjed om at han var ferdig i klubben.

I rettssaken som fulgte i kjølvannet av sparkingen hevdet Ingebrigtsen at han fikk sparken uten forvarsel.

– Jeg trodde han køddet, men så så jeg på Rune og Ivar og skjønte at det ikke var kødd, sa Ingebrigtsen i rettssaken.

Ivar Koteng var av en helt annen oppfatning. Styrelederen hevdet han hadde flere møter med Ingebrigtsen der han etterspurte sportslig utvikling.

Ingebrigtsen og Hoftun saksøkte Rosenborg for å få kjent avskjedigelsen ugyldig. De krevde også et større pengebeløp. I januar kom partene til enighet om et forlik i saken.