UT MOT JOURNALIST: Mats Haakenstad er kritisk til sin egen prestasjon mot Bodø/Glimt, men er lite fornøyd med børskommentaren han får i lokalavisen Romerikes Blad.
UT MOT JOURNALIST: Mats Haakenstad er kritisk til sin egen prestasjon mot Bodø/Glimt, men er lite fornøyd med børskommentaren han får i lokalavisen Romerikes Blad. Foto: Andersen, Christoffer

Haakenstad reagerer på slakt i lokalavisa: – Ikke overraskende når det kommer fra denne journalisten

En kjegle kunne gjort bedre jobb enn ham før 0-4, skrev lokalavisa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillestrøm ble rundspilt og tapte hele 0-4 mot Bodø/Glimt søndag kveld. Det gjenspegler naturligvis børskarakterene i lokalavisen Romerikes Blad, og spesielt går det utover LSK-forsvarer Mats Haakenstad.

Han ble belønnet med karakteren èn på børsen, ført i pennen av Morten Svesengen og Per Morten Sødal. Sistnevnte var til stede på Aspmyra.

«Hang ikke med Layouni. Horribelt svak, var som en rundingsbøye i store deler av kampen. Ikke i nærheten før 3–0. En kjegle kunne gjort bedre jobb enn ham før 4–0. Må benkes etter dette».

Dagen derpå reagerer Lillestrøm-spiller Haakenstad på karakteristikken.

– Jeg har nå fått høre av familie og andre journalister som har reagert på omtalen i lokalavisen. Jeg hører jeg har fått solid medfart, noe som ikke er veldig overraskende fra denne journalisten når det gjelder meg. Det er jeg vant til, uansett prestasjon. Vi kan være enig om at jeg ikke spilte min beste kamp, men dette synes jeg var å gå litt for langt, sier Haakenstad til TV 2.

Endret på kommentaren

Journalist Per Morten Sødal henviser til sportssjef Morten Svesengen i Romerikes Blad mandag formiddag.

Allerede søndag kveld endret Svesengen på børskommentaren, ifølge VG. Han har fjernet setningen om at en kjegle kunne gjort en bedre jobb.

– Jeg er enig med Haakenstad i at omtalen var over streken. Så jeg endret teksten, men det endrer ikke på karakteren. Den står vi inne for, sier Svesengen til TV 2.

Han har følgende kommentar til at LSK-spiller Haakenstad sier det «ikke er overraskende fra denne journalisten».

– Når vi som journalister vurderer spillere på den måten, må vi tåle at andre vurderer vår rolle som journalister. Men at det skal være en agenda fra noen av våre journalister mot Mats Haakenstad, det vil jeg ganske sterkt avvise, sier Svesengen og påpeker at han og journalist Sødal sammen skrev børsen etter slakten i Bodø.

I etterkant av 0-4-tapet på Aspmyra var Mats Haakenstad selvkritisk til sin egen prestasjon.

– Jeg så dum ut i denne kampen, sammen med resten. Vi fikk det jo ikke til. Selvfølgelig var jeg nærmest på to av målene hans. Det betyr ikke at det var min feil. Jeg ble også satt i en vanskelig posisjon. Dere skal få heise det opp akkurat som dere pleier. Det går fint, sa han til Romerikes Blad etter kampslutt.