Knallgode glutenfrie brødskivevafler

Wenche har besøk av Norsk cøliakiforening og glutenfrie retter står på menyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskrift fra Norsk cøliakiforening

Du trenger:

  • 3 egg
  • 6 dl melk/surmelk/eller tilsvarende
  • 2 dl glutenfrie havregryn
  • 3-5 dl glutenfritt grovt mel*
  • Ca 1 dl rapsolje evt. smeltet smør
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts salt

Oppskriften gir ca. 10-12 vaffelplater.

Pisk eggene sammen med melken og tilsett havregryn.

Bland sammen resten av det tørre og tilsett det i egg- og havregrynblandingen. Pisk til en glatt røre uten klumper. La røren svelle i ca 15 minutter.

Stek vaflene lys brune i vaffeljern .

Tips:

Brødskivevaflene smaker best når de er nystekte. Stek kun de vaflene du trenger. Hell resten av i en tom brusflaske eller mugge med lokk og sett den i kjøleskapet. Røren holder seg i opptil en uke og du kan steke vafler når det passer deg.

Dobbelt vaffelsmørbrød med ost og skinke

Stek vaffel som beskrevet .

Legg ost og skinke og dryss evt. provencekrydder mellom to vaffelhjerter og stek i vaffeljern til osten smelter.