Barca-triumf vil gi Liverpool millionsum

Om Barcelona vinner Champions League, får Jürgen Klopp og Liverpool et økonomisk plaster på såret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se den andre semifinalen mellom Liverpool og Barcelona fra klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Liverpool står overfor en tøff oppgave etter 0-3-tap på Camp Nou i den første Champions League-semifinalen mot Barcelona.

Se sammendraget fra det første oppgjøret i videovinduet øverst!

Men om Barcelona skulle gå hele veien i Europas gjeveste klubbturnering vil det gi Merseyside-klubben et økonomisk plaster på såret.

For om Philippe Coutinho vinner Champions League med Barcelona vil de gi Liverpool småpene 43 millioner kroner, ifølge Ekstra Bladet.

Det er en av bonusene Liverpool sikret seg etter at brasilianeren skiftet beite i januar 2018.

EN AV VERDENS DYRESTE: Philippe Coutinho ble en av verdens dyreste fotballspillere da Liverpool solgte brassen til Barcelona januar 2018.
EN AV VERDENS DYRESTE: Philippe Coutinho ble en av verdens dyreste fotballspillere da Liverpool solgte brassen til Barcelona januar 2018. Foto: Manu Fernandez

Den totale summen for overgangen kan bli så mye som 1,4 milliarder, om en rekke kriterier blir oppfylt. Liverpool skal også motta 163 millioner kroner om Coutinho når 100 kamper for de spanske seriemesterne. I skrivende stund har 26-åringen 73 kamper for Barcelona.

Pengene som Liverpool allerede har fått for overgangen har blitt brukt godt. Klubben hentet forsvarskjempen Virgil van Dijk, som ble kåret til årets spiller i Premier League, og keeper Alisson Becker.

Men de millionene som Liverpool får om Barcelona vinner mesterligaen er nok Jürgen Klopp lite interessert i. Merseyside-klubben har gjennom historien stått for en av de mest bemerkelsesverdige comebackene i Champions League. Da de i 2005 snudde 0-3 til 3-3 mot AC Milan i Champions League-finalen i Istanbul og vant etter straffesparkkonkurranse.

Om Liverpool skulle slå tilbake mot Barcelona på Anfield venter deres andre Champions League-finale på to år. Om det skal bli en realitet må de levere en fantastisk kamp og finne en måte å stoppe selveste Lionel Messi. Argentineren scoret to mål mot Liverpool på Camp Nou, blant annet et vanvittig frispark fra 27 meter.

Liverpool er dog uten både Mohamed Salah og Roberto Firmino som ikke rekker returoppgjøret mot Barcelona.

I den andre semifinalen leder Ajax 1-0 etter seier borte mot Tottenham. Returen spilles onsdag i Amsterdam.