STENGTE VEIER: Trysilvegen er stengt som følger av snøkaoset.
I GRØFTA: Flere biler har havnet i grøfta etter snøkaoset.

advarer mot glatte veier:

Flere biler havnet i grøfta etter snøkaos

Snøvær skapte utfordringer på veiene på Østlandet mandag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til tross for at kalenderen viser 6. mai, har det kommet mengder med snø på Østlandet som fører til vanskelige kjøreforhold.

Det er i hovedsaklig Østerdalen, Rendalen, Trysil, nordre del av Glåmdalen og de østlige delene av Hedmark hvor snøværet skaper størst utfordringer.

Advarer

Vegtrafikksentralen Øst advarer mot glatte veier, og anbefaler bilistene om å bytte tilbake til vinterdekk.

– Du skal være skodd for forholdene, og på snødekte veier har ikke sommerdekk noen god effekt, sier trafikkoperatør Hans Are Dahl til TV 2.

Han forteller at de har tett dialog med entreprenørene som har jobbet natten igjennom for å forbedre forholdene på veiene.

– Dette er en tid av året hvor vi nærmest forventer at det ikke skal komme snø. Det fører til at vi har vært nødt til å avslutte en del vårvedlikehold, og gjort om beredskapen til å ha saltbøsser og plogen klar, sier Dahl.

Tar tid

Av de store veiene er det på Fylkesvei 250 mellom Vingrom og Dokka, Riksvei 3 fra Elverum og opp mot Koppand, Riksvei 25 fra Elverum og opp mot Trysil samt Riksvei 2 i Solør de største utfordringene ligger.

– Det begynner å bli mer trafikk på veiene, og temperaturene vil stige. Men på enkelte plasser vil det ta tid før temperaturen stiger nok til å at snøen smelter, sier trafikkoperatøren.

– Folk må kjøre etter forholdene, og beregn god tid. La for all del bilen stå dersom du ikke har dekk som egner seg, sier Dahl.

Som følger av de utfordrende kjøretøyene er det meldt om flere ulykker. På Rv 3 i Midtskogen i Hedmark er det redusert fremkommelighet på grunn av trafikkuhell og på E6 Bergshøgda er det manuell dirigering av trafikken etter at to vogntog har vært involvert i et sammenstøt. Det er ikke meldt om alvorlige personskader.

Vegtrafikksentralen Øst skriver at det er flere vogntog og biler som har store problemer på vinterføret. Politiet i Innlandet melder at vogntog og biler sperrer RV25 Flishøgda i nord- og sørgående retning.