Zuccarello og Stars tapte – må spille avgjørende kamp i St. Louis

Mats Zuccarello og Dallas Stars kunne avgjøre på hjemmebane, men tapte 1-4 i sjette kamp NHL-kvartfinalen. Dermed venter en avgjørende kamp på borteis tirsdag.

Mats Zuccarello må ut i en syvende sluttspillskamp mot St. Louis Blues. Foto: AP Photo/Tony Gutierrez

Det står 3-3 i sluttspillserien mellom de to lagene etter at Blues slo tilbake i Dallas Stars hang lenge med i kampen, men ble hardt straffet i midten av tredje periode, da gjestene punkterte kampen med to raske scoringer.

– Dem var mer påskrudd enn oss. Det er synd når vi spiller hjemme og har muligheten til å gå videre. Nå må vi bare til St. Louis og spille kamp sju. Det er jo alle hockeygutters drøm å spille kamp sju i Stanley Cup. Det blir moro det. Vi får gå på den muligheten og være positive, sier Zuccarello til TV 2 etter kamp seks.

– Som sagt har vi vært i situasjoner før, men det er én kamp der alt kan skje. Pucken kan sprette din vei, men det er som regel det laget som jobber mest og hardest som vinner. Vi får håpe det er oss som er det laget, sier 31-åringen til TV 2.

Zuccarello hadde assist på Tyler Seguins scoring til 1-1 i første periode. Nordmannen løsnet selv to skudd i løpet av kampen, og han var på isen i 15.14 minutter.

Stars ble rystet fra start av et sultent bortelag. Blues etablerte press mot vertenes mål, og etter ett minutt og tre sekunder satt pucken i mål. Alex Pietrangelo forlenget et skudd fra Sammy Blais til nettet bak Dallas-keeper Ben Bishop.

Elleve minutter ut i perioden var Zuccarello sentral da Stars kvitterte. Han fikk pucken på høyresiden og sendte en hard puck inn mot Blues målet, og Tyler Seguin sørget for 1-1.

Annen periode var lenge målløs tross flere brukbare sjanser. Blant annet misbrukte Stars-kaptein Jamie Benn en stor mulighet etter 33 minutter.

Blues' David Perron tok derimot vare på sjansen da han fikk pucken fra Oskar Sundqvist to minutter senere. Dermed var bortelaget i føringen igjen.

I tredje periode scoret Jaden Schwartz og Sammy Blais med 33 sekunders mellomrom. Kampen endte 4-1, og St. Louis har hjemmebanefordel i siste kamp.

Vinneren av kvartfinaleserien møter enten San Jose Sharks eller Colorado Avalanche i semifinalen.