Stoppet marerittrekken: – Vi går på banen med hjertet

På sjette forsøk vant Rosenborg en Eliteserie-kamp under Eirik Hornelands ledelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg - Sarpsborg 08 1-0

Rosenborg noterte seg for sesongens første ligaseier etter en grusom start på årets sesong. Mike Jensens scoring på tampen av førsteomgang var det som skulle til for å vippe kampen i trøndernes favør.

– Det føles selvfølgelig godt. Det er den jobben vi legger ned i dag som gjør at de små marginene går vår vei, sier matchvinneren til TV 2.

Sportsnyhetene: Se scoringen i videovinduet øverst.

Seieren gjør at Rosenborg klatrer vekk fra jumboplassen i Eliteserien. Klubben har nå fem poeng - det er ett mer enn Tromsø.

– Vi står distansen godt fysisk. Vi har et sinnssykt godt fokus og god mentalitet i dag. Vi går på banen med hjertet. Det er det som må ligge i bunn hver gang, sier en fornøyd danske.

– Det er en lettelse
Eirik Horneland var en lettet mann etter at han endelig kunne innkassere sin første trepoenger som RBK-sjef.

– Det var deilig. Det er en god følelse. Vi har strevet litt etter å få den følelsen. Det er en lettelse. Vi sto sammen som et lag og jobbet hardt for hverandre, sier treneren til TV 2.

– Det har vært en trasig start, men vi har et voldsomt sug i oss til å få en god sesong likevel.

Treneren tok noen overraskende grep i laguttaket. Unggutten Erik Botheim fikk sjansen på spissplass, mens mer rutinerte typer som Alexander Søderlund og Nicklas Bendtner startet på benken.

– Det var det jeg hadde tro på i dag. Det var de spillerne jeg følte kunne inspirere hverandre og gjøre en god kamp sammen. Å sta sammen som ett lag og ett kollektiv betyr mye for meg og det betydde mye for guttene i dag.

Søderlund kom inn i løpet av andreomgang, mens Bendtner ble sittende på benken.

– Et tydelig signal om at mange er gått lei
TV 2-ekspert Jesper Mathisen er likevel klar på at trønderne har en enorm jobb foran seg.

– Selv om RBK ikke imponerer spillemessig i dag heller, var det aller viktigste å ta tre poeng. Sarpsborg er ingen enkel motstander å møte, men i dag hadde RBK de nødvendige marginene med seg i en kjedelig kamp, sier Mathisen.

– Horneland får litt arbeidsro den kommende uken, men samtidig er dette fortsatt langt unna der Rosenborg bør være.

– På Lerkendal er det forventninger om underholdende fotball, og det at det er såpass lite mennesker på tribunen i dag er et tydelig signal om at mange har gått lei av det som er prestert i 2019, sier TV 2-eksperten.

Det var for øvrig 10.040 tilskuere på søndagens kamp. Rosenborg er fortsatt det laget som har scoret færrest mål i årets Eliteserie med sine tre nettkjenninger.

Reddet på streken
Det var Sarpsborg som hadde de største sjansene i starten av den første omgangen. Etter 17 minutter reddet André Hansen den første muligheten til Kristoffer Larsen, men returen falt til Kristoffer Zachariassen. På imponerende vis fikk Gustav Valsvik reddet på strek.

Til tross for en lite overbevisende start - Rosenborg tok likevel ledelsen syv minutter før pause. Et innlegg fra Valsvik gikk gjennom hele feltet, og på bakerste stolpe lusket Mike Jensen. Dansken kontrollerte ballen pent og prikket den i mål til 1-0.

Dermed gikk trønderne til pause med en sjelden ledelse denne sesongen. Den andre omgangen startet ikke like fartsfylt og det var lenge mellom de helt store sjansene.

Midtveis i omgangen måtte Sarpsborgs russiske sisteskanse ut i full strekk etter et hjørnespark. Avslutningen til Tore Reginiussen gikk via Ole Jørgen Halvorsen, men Vasyutin fikk slått ballen over mål.

Etter 70 minutter satte trønderne nok en gang inn et kraftig trykk i Sarpsborg-boksen, men Sarpsborg-keeperen fikk ryddet unna.

Mer skadetrøbbel
På slutten av andreomgang måtte Anders Konradsen bytte grunnet en skade. Det samme måtte for øvrig Anders Trondsen allerede ved pause. Dermed fikk Rosenborg to nye spillere på skadelisten under søndagens kamp. Pål André Helland er en annen som også er på sidelinjen for øyeblikket.

Ti minutter før fulltid prøvde Kristoffer Larsen seg med en avslutning fra sekstenmeter, men Hansen hadde kontroll.

Rosenborg fikk flere kontringsmuligheter i sluttminuttene, men det ble ikke presist nok. Sarpsborg klarte heller ikke å skape noen store sjanser på tampen. Dermed endte det med hjemmeseier på Lerkendal.

Slik stilte lagene:

Rosenborg: Hansen; Hedenstad, Hovland, Reginiussen, Valsvik; Jensen, Trondsen (Lundemo), Konradsen (Ceide); De Lanley, Botheim (Søderlund), Meling.

Sarpsborg 08: Vasyutin; Lindseth, Horn (Bateau), Næss, Thomassen; Halvorsen, Lund Nielsen, Zachariassen, Larsen (Azofeifa); Strand Larsen (Salvesen), Skålevik.