WARDEN OF THE NORTH: Kit Harington spiller Jon Snow i
WARDEN OF THE NORTH: Kit Harington spiller Jon Snow i "Game of Thrones". Her sammen med Emilia Clarke, som spiller Daenerys Targaryen. Foto: Helen Sloan

«game of thrones»-stjernen om nattens episode:

– Forskrudd og ubehagelig

«Game of Thrones»-stjernen Kit Harington beskriver den fjerde episoden som en av hans favoritter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OBS! Denne artikkelen inneholder spoilere for de som ikke har sett de tre første episodene fra den åttende sesongen.

I natt kommer den fjerde episoden av den åttende og siste sesongen av monstersuksessen til HBO, Game of Thrones.

Den tredje episoden, som fikk navnet «The Long Night», ble hyllet som årets TV-øyeblikk og brøt rekorder hos HBO med 17,8 millioner som så episoden den første natta.

Episoden dreide seg rundt den episke krigen som det har blitt bygget opp til i flere sesonger – krigen mellom de døde og de levende.

Den anstrengende epsioden endte med at Arya Stark tilintetgjorde «The Night King» ved å stikke ham med dolken av valyrisk stål – og dermed falt hele hæren med «white walkers».

Ville ikke være på dragen

Jon Snow, som spilles av Kit Harington, tilbrakte store deler av episoden på ryggen til en av dragene til Daenerys Targaryen. Harington selv skulle heller sett at hans rollefigur var nede på slagmarken og kjempet side om side med resten av hæren.

ETTER KRIGEN: I dette bildet sluppet av HBO fra episode fire tar de overlevende fra
ETTER KRIGEN: I dette bildet sluppet av HBO fra episode fire tar de overlevende fra "The Long Night" farvel med de som ble drept i krigen. Kit Harington beskriver episoden som "forskrudd og ubehagelig". Foto: Helen Sloan / HBO

– Jeg var litt forbannet over at jeg var på en drage, det hindrer meg fra i kjempe i en folkemengde, sier han til Entertainment Weekly.

– Det kommer til å se kult ut, men jeg ville på en måte – i likhet med Jon selv – komme ned på bakken igjen. Det faktum at han kan fly en drage gjør at han må det, men hans plass er der nede sammen med sverdsvingerne, sier han.

– Forskrudd og ubehagelig

Harington sier at den kommende episoden er en av hans favoritter.

– Karakterene har tilsynelatende fått det de trenger. Verden er trygg nå. De feirer og sier farvel til vennene de har tapt, men som publikum tenker du «dette er bare episode fire, noe kommer til å skje», sier han før han fortsetter:

– Og det er kult, for jeg tror karakterene selv også er klar over det. Det er noe forskrudd og ubehagelig ved det. Det er så Shakespeare-isk, sier han.

Episoden vil vare i rundt 80 minutter, og er den siste episoden som blir regissert av Emmy-vinnende David Nutter, som også regisserte de to første episodene av sesong åtte.

Emilia Clarke, skuespilleren bak Daenerys Targaryen, bidro også til hypen foran de kommende episodene denne uken på Jimmy Kimmel:

– Episode fem er større. Altså, episode fire, fem og seks – de er alle syke, men ... finn den største TV-en du kan, sier Clarke.