– Det har ikke vært noen utvikling under Solskjær

TV 2s ekspert Simen Stamsø-Møller ser ingen utvikling hos Manchester United under Ole Gunnar Solskjærs tid som manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag ble det klart at det kun blir Europaliga-spill på Ole Gunnar Solskjær og Manchester United neste sesong.

1-1 borte mot tabelljumbo Huddersfield var det siste i en rekke av skuffende resultater den seneste tiden.

Etter et svært vellykket opphold som midlertidig manager har Solskjær slitt betraktelig mer etter at han fikk jobben permanent.

Ser ingen utvikling under Solskjær

TV 2s ekspert Simen Stamsø-Møller er krystallklar etter kampen mot Huddersfield: Han ser ingen utvikling fra de prestasjonene som til slutt fikk José Mourinho sparket, og det som blir levert under Solskjær.

– Det er sjokkerende. De har vært på John Smith’s Stadium to ganger på to år og begge gangene har de sluppet inn mål etter utspill fra keeper. Det er nesten den samme United-opptredenen to år på rad. Dette er Manchester United på jakt etter en Champions League-plass, og de kaster det bort helt på egenhånd. De spiller fryktelig dårlig i 90 minutter med unntak av noen små glimt. Dette er så langt unna det det skal være.

– Det har ikke vært noen utvikling. Ingen utvikling. Ser man så store spillemessige utvikling fra det man hadde da og det man har nå? Det er samme greien. De samme feilene. De samme personlige feilene. De klarer ikke å sette sitt eget spill. De klarer ikke å spille seg ut bakfra!

– Spillerne har mye makt

Stamø-Møller mener det er ting som tyder på at spillerne har for mye makt i klubben.

– Svingningene i prestasjoner denne sesongen er formidabel. Det er noe av det rareste jeg har sett. Hvordan de kan gå for å slå noen av de beste lagene i verden – med noe flaks – til det de gjør mot Huddersfield. Det sier meg at spillerne har mye makt. Paul Pogba har gått ut i intervjuer etter kamp og sagt at laget hadde feil innstilling og mentalitet. Bare det å kunne si det én gang, viser at noe er galt. Når alt kommer til stykket er det spillerne som må prestere ute på banen, ikke manageren.

Kollega Solveig Gulbrandsen sier Manchester United rett og slett ikke er gode nok til å spille den fotballen de ønsker.

– Det var annerledes med en gang han tok over. De forandret seg på et blunk, og det tok nok motstanderne litt på sengen også. Men så stoppet det opp. De er ikke gode nok med ballen i laget. De klarer ikke å bryte ned motstanderne slik Manchester City kan. De mister ballen for mye, og de har et forsvar som ikke klarer å takle det. Nå ligger motstanderne mer bakpå og så har ikke United egentlig så mye å komme med.