Pinlig poengtap på hjemmebane: – Dette har Arsenal kastet bort helt selv

Alt tilsier at Arsenal havner utenfor topp fire.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal - Brighton 1-1

Arsenal startet oppskriftsmessig på Emirates etter å ha tatt ledelsen ved Pierre-Emerick Aubameyang på et billig straffespark. Men etter 60 minutter var det Brightons tur til å få straffe og Glenn Murray utlignet for gjestene.

Resultatet betyr at svært mye skal til for at Arsenal havner innenfor topp fire. Gunners er nå tre poeng bak Tottenham, men med åtte mål svakere målforskjell før den siste spillerunden.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst!

– Det er fryktelig for Arsenal. Etter en så god hjemmesesong egentlig. De har slått både Chelsea, Tottenham og Manchester United. Men de avslutter med å tape mot Palace og poengtap mot Brighton. Dette har Arsenal kastet bort helt selv, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller.

Selv om Arsenal etter alt å dømme vil havne utenfor topp fire, vil klubben få CL-plass om det skulle bli seier i Europa League. Etter den første semifinalen leder London-klubben 3-1 mot Valencia.

– Vi fortjente å vinne, men i dag var Brighton veldig sterke defensivt. De jobbet veldig hardt. Vi hadde nok sjanser, men de forsvarte seg bra, sier Arsenal-manager Unai Emery.

Slik var kampen
Før kampstart kunne Arsenal allerede konstatere at de hadde én rival mindre i kampen om topp fire etter Manchester Uniteds poengtap mot Huddersfield.

Siste PL-runde

Søndag 12. mai kl. 16:

Brighton - Man. City
Burnley - Arsenal
Crystal Palace - Bournemouth
Fulham - Newcastle
Leicester - Chelsea
Liverpool - Wolves
Man. United - Cardiff
Southampton - Huddersfield
Tottenham - Everton
Watford - West Ham

Men Chelseas seier mot Watford gjorde at Arsenal var avhengige av å vinne for fortsatt å ha et reelt håp om Champions League før den siste runden.

Og det startet bra for vertene på Emirates. Etter kun åtte minutter pekte dommer på straffemerket etter at Nacho Monreal gikk i bakken etter en duell med Alireza Jahanbakhsh. Straffen prikket Pierre-Emerick Aubameyang i mål til 1-0.

Anklager Arsenal-spiller for filming
Men TV 2s eksperter lar seg ikke imponere av Nacho Monreals opptreden i den situasjonen.

– Brighton-spilleren ser ut til å være først på ballen og foran i situasjonen. Da mener jeg at det ikke skal være noe straffespark uansett om det er kontakt eller ei, sier TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen.

Ekspertkollega Trevor Morley er klar på at det var et straffespark av det billige slaget.

– Jeg syns det er billig. Uansett om det er litt kontakt eller ikke. Det er filming og et veldig billig straffespark, sier Morley.

Utligning etter nok et straffespark
Brighton kom seg litt til hektene etter en god Arsenal-start, og både Murray og Bissouma hadde sine sjanser til å utligne. Mot slutten av omgangen hadde også vertene flere muligheter til å øke ledelsen, men det ble med 1-0 til pause.

Etter 60 minutter ble det et nytt straffespark på Emirates, men denne gang til gjestene. Solly March kom på helhjertet løp, og innenfor sekstenmeteren pirket Granit Xhaka borti den hurtige Brighton-spilleren. Det var nok til at Taylor dømte straffe, og den skjøt Murray i mål til 1-1.

– Jeg var litt usikker først, men den er grei. Du ser det på Xhaka også. Han vet han er skyldig, sier Morley om straffeavgjørelsen.

Nå skjønte Gunners alvoret og Aubameyang burde ha sendt vertene tilbake i ledelsen etter 70 minutter, men skuddet gikk utenfor mål. Og like etter fikk Lacazette muligheten, men Ryan gjorde seg stor og fikk avverget.

Store sjanser
Men Brighton hadde fortsatt ting å komme med. I det 84. minutt fikk gjestene noen enorme muligheter. Det første forsøket reddet Leno mesterlig, men returen falt til Gross. Fra kort hold skulle midtbanespilleren bare prikke den inn i mål, men han endte opp med å blåse ballen utenfor.

Like før fulltid endte et Arsenal-innlegg i hånden på March, men dommer valgte å la spillet gå videre. Vertene presset på i overtidsminuttene, men det ble aldri noe seiersmål på Emirates.

Før den avsluttende Premier League-runden skal Arsenal ut i returoppgjør mot Valencia i Europaliga-semifinalen. Rødtrøyene vant hjemmekampen 3-1. Dersom Arsenal skulle gå helt til topps i turneringen, vil laget uansett kvalifisere seg for Champions League neste sesong.

Rørt Ramsey
Etter kampslutt markerte Arsenal at Aaron Ramsey, Petr Cech og Danny Welbeck er ferdige i klubben.

Ramsey kjempet mot tårene da han fikk sin hyllest av hjemmefansen.

– Jeg tror nesten det er verre å se for Arsenal-fansen enn resultatet i dag. Det blir veldig vanskelig - om ikke umulig - å erstatte ham, sier Stamsø Møller om midtbanespilleren som skal spille for Juventus neste sesong.

Slik stilte lagene:

Arsenal: Leno; Lichtsteiner (Kolasinac), Mustafi, Sokratis, Monreal; Torreira, Xhaka (Guendouzi), Mkhitaryan (Iwobi); Özil; Aubameyang, Lacazette.

Brighton: Ryan; Saltor, Duffy, Dunk, Bernardo; Gross, Stephens, Bissouma; Jahanbakhsh (Knockaert), Murray, March.