EXIT: Casper Ruud er ute av Madrid Open.
EXIT: Casper Ruud er ute av Madrid Open. Foto: Kallestad, Gorm

Ruud rotet bort matchball – ute av Madrid Open

Casper Ruud så ut til å være på vei mot seier og en plass i Madrid Open. Så raknet nordmannen og tapte 6-2, 6-7, 1-6 mot spanske Albert Ramos-Viñolas.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag tok Ruud seg videre til andre og siste kvalifiseringsrunde til Madrid Open etter en overbevisende seier mot franske Benoît Paire (6-1, 6-1), ranket som nummer 44 i verden.

Søndag ble det stopp for den norske 20-åringen. Etter å ha ledet 1-0 i sett og 5-2 i det andre settet, raknet det for Ruud. Han tapte også en matchball og tapte til slutt 6-2, 6-7, 1-6

Ramos-Viñolas er ranket på 88. plass, men var på sitt beste på en 17. plass og nådde kvartfinalen i Roland-Garros i 2016. De to møttes i sist i andre runde av Roland-Garros, da tapte Ruud begge sett, ifølge Tennis-Norge.

Det så lenge bra ut for nordmannen denne gangen.

Søndag tok Ruud tak i kampen fra start, han brøt spanjolens serve ved første anledning, vant egne server og til slutt første sett 6-2.

I det andre settet fortsatte nordmannen å storspillet, og gikk opp til 3-1 etter å ha brutt Viñolas serve, og deretter 4-1 på egen. Deretter ble ledelsen 5-2. Da sa det stopp.

Viñolas kjempet seg inn i kampen og reduserte til 4-5. Ruud spilte seg til matchball i neste game, men spanjolen sto imot og utlignet til 5-5. Settet endte i tiebreak som Ramos-Viñolas vant.

Det så ut som Ruud var preget i siste sett. Han klarte ikke å gi motstand og hans spanske motstander lekte seg inn til 6-1-seier.

Dermed klarte ikke nordmannen å kvalifisere seg til en Masters 1000-turnering for annen gang i karrieren.

(©NTB)