Mesterliga-håpet ute for Solskjær etter pinlig poengtap: – Dette er blytungt

Manchester United kan ikke lenger ende topp fire etter 1-1 borte mot Huddersfield.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Huddersfield-Manchester United 1-1

Se sammendraget av kampen i videovinduet øverst.

Huddersfield har tapt 14 av 18 hjemmekamper og skulle være et lett bytte for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Slik ble det ikke.

1-1 og uavgjort betyr at det ikke lenger er noe håp om Mesterliga-spill neste sesong på Old Trafford.

For Chelsea vant sin kamp mot Watford og er utenfor rekkevidde før den siste kampen om en uke. Det samme er Tottenham, til tross for tapet lørdag.

Manchester United tok ledelsen etter åtte minutter og dominerte kampen fullstendig i åpningen. Da trodde mange at det kun var et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.

Men for lengst nedrykksklare Huddersfield bet etter hvert godt fra seg, og etter en time satt utligningen. Manchester United hadde et par enorme muligheter til å ta seieren, men det var ikke nok.

– Dette er blytungt. Igjen slipper Manchester United inn mål. Og igjen har de et resultat som knapt er til å leve med, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker underveis og konkluderte:

– Hva tenker Ed Woodward og resten av Manchester United-ledelsen? Champions League-fotball er svært viktig for å lokke til seg de beste spillerne i verden. Det er en del av selvbildet til Manchester United. Det er en fryktelig nedtur for Ole Gunnar Solskjær. Sesongen slutter her. Uten fanfare eller seier, men med 1-1 mot bunnlaget Huddersfield. Dette er enda bevis på den jobben som venter Ole Gunnar Solskjær. Skal han gjøre dette laget til Englands beste, så må han gjøre en fantastisk jobb.

Skuffet Solskjær

Ole Gunnar Solskjær mener laget hans endret tilnærming til kampen underveis.

– Over nitti minutter var vi ikke gode nok. Vi klarte ikke å sette sjansene våre. Det var en god start. Da viste vi god holdning og hadde riktig tilnærming. Vi skapte mange sjanser. Og da fikk det første målet tenkte man: Kom igjen, få det andre og drep kampen. For vi visste at vi hvis vi ga dem et lite håp, så kunne det bli farlig.

– Det var rart hvordan vi endret tilnærming til kampen. Istedenfor å spille enkelt, begynte vi å gjøre det vanskelig. Vi er der vi er for en grunn. Over en lang sesong har vi ikke vært gode nok, og i dag ble det siste håpet revet bort fra oss. Det kommer ikke som en overraskelse, sier kristiansunderen til Sky Sports.

– Vi hjalp ikke oss selv

Kaptein Ashley Young var naturlig langt nede etter kampen.

– Vi visste at vi trengte hjelp fra andre lag, men vi var også nødt til å hjelpe oss selv, og det har vi ikke gjort. Det er veldig skuffende. Vi startet veldig bra og trodde vi skulle få med oss tre poeng, sier Young til Sky Sports.

Backen fikk også spørsmål om hvorfor de har gjort det så dårlig den siste tiden under Ole Gunnar Solskjær – etter en fantastisk start.

– Jeg vet ikke helt hva det er. Det er flere ting. Men akkurat nå klarer vi ikke sette fingeren på det. Det er dypt skuffende at vi ikke kommer på topp fire, men vi må dra bort og tenke på denne sesongen og komme tilbake klar for å gi det en nytt forsøk. Dette er et hardt slag for en klubb som Manchester United.

I ledelsen etter åtte minutter

Huddersfield-målvakt Jonas Lössl har måtte hente mange baller ut av eget nett denne sesongen – og etter kun åtte minutter måtte en slukøret danske ta på seg rollen som ballhenter igjen.

Etter et vakkert Manchester United-angrep endte ballen til slutt opp i føttene på Scott McTominay. Unggutten klinket til fra rundt 16 meter og ballen snek seg forbi en tafatt Lössl i Huddersfield-buret. Dansken hadde nok dårlig sikt, men reprisene viste at skuddet mest sannsynlig ikke gikk via noen.

– Hvis den ikke går via noen, så er det en forferdelig keepertabbe, sa kommentator Petter Myhre.

de Gea med kjemperedning

United førte kampen, men skapte skuffende lite store målsjanser i den første omgangen. Dermed inviterte de Huddersfield inn i kampen og fem minutter før pause var vertene svært nær en utligning.

Karlan Grant ble spilt gjennom, men ble stanset av en mesterlig beinparade av David de Gea. Spanjolen har vært under massiv kritikk etter en rekke dårlige prestasjoner den siste tiden.

– Det er en viktig redning for Manchester United, men ikke minst for David de Gea selv, sa Myhre.

– Det er helt krise

Paul Pogba headet like etterpå i tverrligger, men det sto kun 1-0 til gjestene til pause.

TV 2s ekspert Simen Stamsø-Møller var regelrett rystet over hvordan United inviterte Huddersfield tilbake i kampen gjennom flere stygge ballbrudd på egen banehalvdel.

– De klarer ikke spille seg ut bakfra. Det er helt krise. De klarer det ikke. Midtstopperne er ikke gode nok med ballen til å spille seg ut bakfra via midtbanen. Hva er det som skjer? De klarte det ikke mot Everton, og de klarer de ikke i dag. Resten er jo bra, sa Stamsø-Møller i studio i pausen.

Sánchez ut med skade

Alexis Sánchez fikk en sjelden sjanse fra start av Solskjær og chileneren høstet også mange lovord i studio for sin prestasjon etter den første omgangen.

Men etter 54 minutter ble Sánchez liggende på gresset og holde seg til ankelen. Angriperen måtte bytte, trolig på grunn av et overtråkk, og inn kom Tahith Chong.

Huddersfield utlignet

Etter en time smalt det imidlertid i feil ende sett med United-øyne,

Et hjørnespark endte opp i armene på Lössl som satte igang lynkjapt. Luke Shaw feilberegnet totalt og dermed var Isaac Mbenza helt alene med de Gea.

Belgieren gjorde ingen feil og satte inn Huddersfields tiende (!) hjemmemål for sesongen. Da ble det leven på tribunene, mens kameraene fokuserte på en oppgitt Solskjær på benken.

– Dette er blytungt. Igjen slipper Manchester United inn mål. Og igjen har de et resultat som knapt er til å leve med, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Sluttspurt

I feiringens oppstandelse lot Huddersfield-spillerne gleden gå utover cornerflagget. Det tok kvelden og det tok flere minutter å få satt opp en erstatning. Dermed ble det lagt til åtte minutter på John Smith's Stadium.

Solskjærs menn mobiliserte en real sluttspurt. Innbytter Chong fikk en kjempesjanse to minutter før slutt, men ble stoppet av Lössl, og kun sekunder senere bøyde Paul Pogba ballen i tverrliggeren fra 20 meter.

Huddersfield fikk også sjanser på tampen, men de Gea reddet igjen med beina et skudd fra Grant.