Bompenge-Trym mener Frp ikke har troverdighet som anti-bompengeparti

I Bergen tror partiet «Folkeaksjonen NEI til mer bompenger» at misnøyen med andre partier gjør at det er i ferd med å spre seg seg et grasrotopprør over hele landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi opplever at det endelig betyr noe for folk hvem de stemmer på. Vårt engasjement mot bompenger banker i brystet på oss, sier partiets førstekandidat i Bergen, Trym H. Aafløy.

Angriper Frp

Han mener Frp har mistet all troverdighet som et parti som er motstandere av bompenger.

– De sitter med bukten og begge endene. Da blir frustrasjonen stor når de sier en ting og gjør noe helt annet, sier Aafløy.

Samferdselsminister Jon Georg Dale er ikke overraskende helt uenig.

– Dette er bare tull. Våre lokalpolitikere stemmer i mot bompakken i Bergen, så vi er enige i den saken. Det som er problemet med slike bompengelister er at vi ikke aner om de er for eller i mot eiendomsskatt, om de er for en styrking av eldreomsorgen og så videre, sier Dale.

Stiller i 11 kommuner

Bompengepartiet stiller i høst liste i 11 kommuner og fire fylker, og har ambisjoner om å vokse videre mot neste stortingsvalg.

– Vi er et grasrotopprør som kommer til å vokse. Når det gjelder eldreomsorg og klima skal vi klare de samme målene som alle de andre, men uten å flå velgerne, sier Trym H. Aafløy.

Nest størst i Bergen

På siste måling utføre for Bergensavisen hadde partiet en oppslutning på 20.6 prosent, og var Bergens nest største parti.

– Vi stopper ikke der. Alle som kjører bil er potensielle velgere. Neste mål er 25. prosent, sier Aafløy.